Direcció General de Comunicació

Altres acords

Altres acords de Govern

query_builder   5 maig 2020 16:24

event_note Nota de premsa

Altres acords de Govern

El Govern inverteix 622.634,54 euros en material i actuacions del Departament d’Interior per fer front a la situació d'emergència sanitària provocada per la CovidD-19

El Govern ha tirat endavant la tramitació d'emergència de 31 contractacions per import de 622.632,54 euros en material i actuacions realitzades pel Departament d’Interior amb la finalitat d'afrontar la situació d'emergència sanitària provocada per la Covid-19. Aquestes contractacions s'han fet en el marc del Pla PROCICAT per emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc, amb motiu del coronavirus SARS-CoV-2 a Catalunya.

El Govern aprova la modificació i el text íntegre dels Estatuts de la Fundació Institució dels Centres de Recerca de Catalunya (Fundació I-CERCA)

El Govern ha aprovat la modificació i el text íntegre dels Estatuts de la Fundació Institució dels Centres de Recerca de Catalunya (Fundació I-CERCA). La modificació dels Estatuts preveu la incorporació en el Patronat de l’ens de dos departaments de la Generalitat que fins ara no en formaven part, tot i aportar finançament al  centres adscrits.

El canvi d’estatuts de la Institució de centres de recerca de Catalunya, I-CERCA, adscrita a la Generalitat de Catalunya, suposa una millora important cap a la normalització del sistema CERCA de Catalunya. En concret, els departaments de Territori i Sostenibilitat i de Polítiques Digitals i Administració Pública passen a formar part del Patronat de l’ens, on ja hi havia els departaments d’Empresa i Coneixement; Vicepresidència, Economia i Hisenda; Salut i Agricultura, i Ramaderia, Pesca i Alimentació. D’aquesta manera, el nou Patronat constitueix avui per avui el principal òrgan de govern o estructura on s’apleguen una majoria de departaments de la Generalitat, fins a sis, per discutir diferents aspectes de recerca, en relació amb els  centres CERCA.

Els nous departaments incorporats al Patronat ja eren presents en els òrgans de govern de diferents centres de recerca com ara CREAF, CIMNE, CTFC i ISGLOBAL en el cas del Departament de Territori, i a I2CAT, CTTC i CVC en el cas del Departament de Polítiques Digitals, als quals han fet aportacions de prop de 6 milions d’euros.

Els nous estatuts faciliten una relació encara més estreta entre la I-CERCA i els nous patrons incorporats. Per una banda, permeten tenir en compte els diferents àmbits de Govern en la recerca dels centres CERCA i, per l’altra, es poden desenvolupar accions específiques, si escau. Cal recordar que els centres CERCA en conjunt constitueixen el setè actor europeu en matèria de recerca, amb un pressupost anual de prop de 500 milions d’euros, dels quals la Generalitat n’aporta una quarta part. Des de la seva posada en marxa, , el sistema CERCA ha creat 120 empreses de base tecnològica, la majoria de les quals funcionen a dia d’avui.

El suport dels departaments de la Generalitat a la I-CERCA permet impulsar la recerca dels centres que en formen part per tal que assoleixin resultats i impactes de molt alt nivell. Aquests canvis en els estatuts estan en total consonància amb l’esperit del que preveu l’Avantprojecte de la llei de la ciència amb un enfortiment del paper coordinador de la Comissió Interdepartamental de Recerca i Innovació (CIRI) en la inversió en R+D+I de la Generalitat de Catalunya.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia