President

Inauguració Reactivem-nos

President Torra: "Aixequem la mirada, tracem un futur nou com a país, que ens permeti construir i no reconstruir"

query_builder   6 maig 2020 12:07

event_note Nota de premsa

President Torra: "Aixequem la mirada, tracem un futur nou com a país, que ens permeti construir i no reconstruir"

 

  • El cap el Govern ha inaugurat aquest matí, via telemàtica, les Jornades “Reactivem-nos”, organitzades per la Cambra de Comerç de Barcelona

 

  • Quim Torra ha apel·lat a la implicació dels sectors econòmics i socials i ha estès la mà a la resta de forces polítiques per tirar endavant un Pla de reactivació econòmica i social

 

  • El president ha assegurat que “la resposta a la pandèmia hauria estat diferent, més ràpida i adaptada a la realitat de cada moment” si Catalunya hagués disposat de les eines d’un Estat
Inauguració Jornades Reactivem-nos


El president de la Generalitat, Quim Torra, ha apel·lat aquest matí a “no quedar-se de braços plegats i esperant, sinó passar a l’acció i reactivar-se” per fer front a la “crisi global” que ha suposat l’emergència sanitària de la COVID-19. “Hem de rescatar les persones i les empreses”, ha dit el cap del Govern, però “ens cal també aixecar la mirada, traçar un futur nou, disruptiu, que ens permeti construir i no reconstruir”. “Un país futur que volem verd, just, pròsper i on el talent sigui qui marqui el camí”, ha subratllat.

Quim Torra ha inaugurat aquest matí, via telemàtica, les Jornades “Reactivem-nos”, organitzades per la Cambra de Comerç de Barcelona, amb l’objectiu d’analitzar i reflexionar sobre com convertir la crisi en una oportunitat per transformar-se. Durant dos dies, representants dels diferents sectors afectats per la situació econòmica debatran sobre el futur de la indústria, la cultura, el comerç, la restauració, el món dels autònoms, el repte de la transformació digital, el consum de KM0 o els mercats internacionals, entre altres.

El president ha recordat durant la seva intervenció que des de l’inici de la crisi sanitària la Generalitat ha actuat amb la voluntat que “cap empresa tanqui”, i en aquest punt ha recordat els diversos decrets lleis de mesures urgents aprovats, l’últim ahir en matèria de transparència, ajuts de caràcter social, contractació i mobilitat, que, inclou, entre d’altres iniciatives, com ha explicat Quim Torra un pla de xoc per a l’ocupació de prop de 60 M€ que preveu beneficiar 1.500 empreses i 4.300 persones treballadores de manera directa”.

El cap del Govern s’ha felicitat també per l’aprovació recent dels pressupostos per al 2020, que permetrà a l’Executiu destinar més esforços a la lluita contra la pandèmia, tot i que, ha dit, “ara toca reorientar-los cap a polítiques econòmiques i socials”. Aquesta tasca, ha explicat Quim Torra, “la farem dialogant, volem implicar tothom a tirar el país endavant”. I en aquí ha emmarcat el Pla per a la reactivació econòmica i protecció social dels país que vol elaborar el Govern “que es farà escoltant tots els actors socials i econòmics del país, estenent la mà a totes les forces polítiques”. “És un Pla per rescatar les persones i les empreses, perquè aquesta crisi no la poden pagar elles”, ha reblat.

“Exprimirem totes les nostres competències”

El president ha destacat durant la seva intervenció que les dues coses que caracteritzen aquesta crisi són “la digitalització del nostre dia a dia i la necessitat d’adaptació constant, de resiliència”. Tot i assegurar que “exprimirem les nostres competències” per fer-li front, el cap del Govern ha dit que “és aquí on hem trobat a faltar tenir totes les eines d’un Estat”. I ha insistit: “essent un Estat, hauríem pogut fer més. La resposta a la pandèmia hauria estat diferent, més ràpida i adaptada a la realitat de cada moment”.

Quim Torra ha explicat que “no hem deixat ni un sol dia de reclamar a l’Estat totes les mesures de suport a autònoms, pimes i empreses que tots reclameu, com la suspensió de quotes i impostos i facilitació de la liquiditat”, però, en canvi,  “ens han aplicat les mesures més restrictives d’Europa”, ha lamentat.

I ha continuat dient: “hauria estat molt diferent si haguéssim sigut responsables dels nostres recursos. Perquè això va de sobirania i de recursos. Els 16.000 milions que l’Estat ha anunciat que vol transferir a totes les autonomies, és el nostre dèficit fiscal anual”.

A l'acte inaugural han participat també el president i la vicepresidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell i Mònica Roca.

 

 

 

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia