Drets Socials

Persones en un pas zebra

Treball promou la inserció laboral de persones beneficiàries de la RGC amb 7,3 M€

El Departament publica avui aquestes subvencions per a l'any 2020, destinades a les entitats sense ànim de lucre

query_builder   6 maig 2020 16:00

event_note Nota de premsa

Treball promou la inserció laboral de persones beneficiàries de la RGC amb 7,3 M€

El Departament publica avui aquestes subvencions per a l'any 2020, destinades a les entitats sense ànim de lucre

Treball, Afers Socials i Famílies promou la inserció laboral de persones destinatàries de la renda garantida de ciutadania (RGC) amb una dotació de 7,3 milions d’euros.

El Departament publica aquest dimecres les subvencions destinades a les entitats sense ànim de lucre per a la realització del Programa de mesures actives d'inserció per a beneficiaris de la RGC de l’any 2020. Es tracta d’unes ajudes declarades d’interès general per poder impulsar-les dins l’actual estat d’alarma, amb l’objectiu que contribueixin a mitigar l’impacte social i econòmic que ha tingut la crisi sanitària de la COVID-19.

 

El pressupost destinat a aquestes subvencions puja a 7.300.000 euros, adreçats a aquest programa, amb l’objectiu d’incrementar el grau d’ocupabilitat i la inserció laboral d’aquest col·lectiu. Està distribuït de la manera següent:

a) Any 2020, amb un import màxim de 5.840.000 euros.

b) Any 2021, amb un import màxim d’1.460.000 euros.

 

Col·lectiu d’especial vulnerabilitat

En el context actual d’estat d’alarma, declarat pel Reial decret 463/2020, de 14 de març, per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19, es troben suspesos els terminis per a tramitar els procediments de les entitats del sector públic. Malgrat això, és indispensable donar continuïtat a les actuacions d’orientació, de suport i d’acompanyament a les persones destinatàries de la RGC: es tracta d’un col·lectiu en especial vulnerabilitat, que es troba en situacions de pobresa, desigualtat, risc i exclusió social.

 

Aquestes circumstàncies, junt amb la voluntat de pal·liar els efectes desfavorables provocats per la situació de crisi sanitària, justifiquen la declaració d’interès general d’aquestes subvencions, a més de reforçar la necessitat de publicar-ne la convocatòria.

 

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies considera indispensable per a la protecció de l’interès general la publicació de la convocatòria per a l’any 2020 d’aquestes subvencions. Així, dóna continuïtat al Programa de mesures actives d'inserció per a beneficiaris de la RGC perquè contribueixi a mitigar, en part, l’impacte social i econòmic que ha tingut la crisi sanitària de la COVID-19.

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia