Acció Exterior i Unió Europea

Xips d'ordinador.

El Govern signa un conveni amb Electronics Watch per garantir una compra pública socialment responsable de productes electrònics

Amb l'adhesió a EW, Catalunya referma el seu compromís per la responsabilitat social, la sostenibilitat i la innovació, i exerceix un lideratge visible en aquest àmbit

query_builder   8 maig 2020 12:33

event_note Nota de premsa

El Govern signa un conveni amb Electronics Watch per garantir una compra pública socialment responsable de productes electrònics

Amb l'adhesió a EW, Catalunya referma el seu compromís per la responsabilitat social, la sostenibilitat i la innovació, i exerceix un lideratge visible en aquest àmbit

El Govern de Catalunya ha signat aquesta setmana un conveni amb Electronics Watch (EW), una entitat internacional sense ànim de lucre que vetlla per assegurar la compra èticament responsable de productes electrònics.
Xips d'ordinador.

Amb aquesta adhesió, la Generalitat referma el seu compromís per la responsabilitat social, la sostenibilitat i la innovació, i, com a important compradora de productes electrònics, es compromet a impulsar una compra pública socialment responsable en aquest àmbit i a augmentar la transparència en les cadenes de subministrament dels productes adquirits. L’adhesió a EW implica els departaments de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda; Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència; i Polítiques Digitals i Administració Pública.

Catalunya es posiciona així per exercir un lideratge visible en l’àmbit de la contractació pública socialment responsable, i ho fa amb una sèrie d’objectius assumits en l’acord amb EW, entre els que destaca el de millorar les compres socialment responsables de productes electrònics. El Govern també es compromet a incorporar les condicions contractuals establertes per aquesta entitat internacional en els contractes de l’àmbit de les TIC.

Electronics Watch és una entitat internacional sense ànim de lucre de supervisió independent que vetlla per assegurar la compra èticament responsable de productes electrònics. Per aconseguir-ho, posa en contacte compradors del sector públic i organitzacions de la societat civil de les regions productores d’electrònica amb persones expertes en drets humans i cadenes de subministrament globals. D’aquesta manera, assegura que totes les persones que formen part de la cadena de subministrament de productes electrònics tinguin garantides unes condicions laborals dignes i segures.

Un conveni alineat amb l’Agenda 2030

Des de la perspectiva de la política exterior i de les polítiques digitals del Govern, la contractació pública socialment responsable és una qüestió de coherència de polítiques per al desenvolupament, i parteix de la premissa que els governs no poden treballar per a la millora de les condicions de vida en els països empobrits i alhora permetre que les seves compres vulnerin els drets humans o tinguin impactes ambientals negatius, també en el cas dels productes tecnològics. És per això que els Objectius de Desenvolupament Sostenible inclouen entre les seves metes “promoure pràctiques de contractació pública que siguin sostenibles”. D’aquesta manera, l’Agenda 2030 de les Nacions Unides fa palesa la interdependència i corresponsabilitat en els problemes i les solucions globals.

En aquests darrers anys, des del Govern s’ha fet un esforç per afavorir una contractació pública socialment més responsable, ètica i transparent, que va culminar amb l’aprovació el 2017 del Codi per a una contractació pública socialment responsable en l’àmbit de l’Administració de la Generalitat i el seu sector públic que en depèn. Des de l’any 2012, la Generalitat col·labora amb diverses administracions públiques i organitzacions de justícia global mitjançant el Grup de Compra Pública Socialment Responsable. En el marc d’aquest grup s’han organitzat una sèrie jornades de compra pública socialment responsable, la darrera edició de les quals va tenir lloc el novembre passat.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia