Drets Socials

Treball, Afers Socials i Famílies esgota el pressupost de 20 milions d'euros per a la convocatòria de l'ajut d'urgència de 200 euros

query_builder   14 maig 2020 14:47

event_note Nota de premsa

Treball, Afers Socials i Famílies esgota el pressupost de 20 milions d'euros per a la convocatòria de l'ajut d'urgència de 200 euros

Es tanca la convocatòria després d’assolir les 100.000 sol·licituds, i ja se n’han abonat 28.847

El Departament esgota en 14 dies el pressupost de 20 milions d’euros destinat a l’ajut d’urgència per a famílies afectades econòmicament per la covid-19

DTASF

Aquest matí el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha tancat la convocatòria de l’ajut d’urgència de 200 euros per a despeses de primera necessitat destinat a famílies afectades econòmicament per la crisi sanitària de la covid-19.

La presentació de sol·licituds, que s’ha fet de manera telemàtica, es va obrir el passat 30 d’abril. En només 14 dies s’han assolit les 100.000 sol·licituds, fet que demostra la situació de vulnerabilitat en què es troben moltes persones treballadores i les seves famílies per les conseqüències de la crisi sanitària i l’estat d’alarma en el mercat laboral, així com la necessitat d’un ajut econòmic d’aquest tipus.

El Departament destina a aquest pagament únic de 200 euros un total de 20 milions d’euros, pressupost que s’ha esgotat en menys de dues setmanes.

En aquest moments, el Departament ja ha resolt 98.443 expedients i s’han abonat 28.847 ajuts.

D’altra banda, no s’ha fet cap desestimació de sol·licituds per la pròpia naturalesa del procés, basat en una declaració responsable de la persona demandant que el Departament revisa a posteriori, per tal d’accelerar el tràmit. Les persones que no tenen dret a l’ajut no arriben a realitzar la petició gràcies al qüestionari previ de compliment de requisits, però una dada que demostra que moltes més persones s’han interessat pels requisists són les visites a la pàgina web de l’ajut en aquests 14 dies: més de 700.000 visites, de les quals 500.000 són visites úniques.

Pel que fa al perfil de les persones demandants, el 40% són persones treballadores afectades per un ERTO per força major, el 23% persones treballadores autònomes, el 16% persones treballadores afectades per un ERTO per altres causes (econòmiques, tècniques, organitzatives i de producció), l’11% persones treballadores amb contracte temporal extingit i el 10% persones treballadores amb contracte fix-discontinu.

L’ajut està adreçat a les persones treballadores que han patit una disminució d’almenys un 30% en els seus ingressos com a conseqüència d’un expedient de regulació temporal d’ocupació per les causes establertes al Real Decret Llei 8/2020, de 17 de març, o bé persones treballadores amb contracte temporal extingit també per causa de la Covid-19, així com els treballadors per compte propi que hagin suspès la seva activitat per raó de la crisi sanitària. En tots els casos, han de tenir càrregues familiars, i els ingressos de tota la unitat familiar durant els mesos de març i abril de 2020 han de ser de mitjana inferiors a 2.098,37 euros bruts mensuals.

L’import és de 200 euros en un únic pagament, que s’ha de destinar a l’adquisició de productes de primera necessitat.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia