Ferrocarrils

Imatge

FGC adapta la senyalització de les estacions i els trens a les mesures d'autoprotecció davant del coronavirus

query_builder   15 maig 2020 18:25

event_note Nota de premsa

FGC adapta la senyalització de les estacions i els trens a les mesures d'autoprotecció davant del coronavirus

  • La companyia facilita amb aquesta senyalització que es pugui mantenir la distància de seguretat entre les persones usuàries i facilita la mobilitat interna dels usuaris
  • També s’informarà de l’ús obligatori de la mascareta i es col·locaran dispensadors de gel hidroalcohòlic a les principals estacions
Imatge
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) instal·larà a les seves estacions i trens una nova senyalització per a millorar l’autoprotecció de les persones usuàries en l’ús del transport públic durant l’episodi d’emergència sanitària. D’aquesta manera, Ferrocarrils facilita a les persones usuàries el compliment d’aquestes mesures d’autoprotecció davant del progressiu increment de demanda d’aquestes setmanes i el que es pugui produir durant les properes fases de desescalada, que implicaran una major utilització del transport públic.

Pel que fa a vestíbuls i andanes, Ferrocarrils instal·larà senyalització per garantir la distància de seguretat entre les persones usuàries davant de les màquines de venda de bitllets i en els accessos a les màquines validadores. També se senyalitzarà la distància de seguretat a les andanes mentre s’espera el tren i es col·locaran fletxes en el paviment per facilitar els moviments amb seguretat de les persones usuàries.
Imatge
A l’interior dels trens, seguint els actuals requeriments d’ocupació d’un 50% dels seients i de dues persones per metre quadrat a les plataformes, Ferrocarrils senyalitzarà aquells seients on cal evitar asseure’s i també els espais on les persones s’hi han d’estar dempeus. Amb aquesta senyalització a les plataformes FGC garanteix que les persones que viatgin dretes ho puguin fer de forma segura respectant la distància de seguretat.

A més, Ferrocarrils també instal·larà a estacions i trens senyalització específica per recordar a les persones usuàries les mesures d’autoprotecció davant del coronavirus que cal tenir en compte: l’obligatorietat de l’ús de mascareta quan s’utilitzi el transport públic, mantenir la distància de seguretat amb les altres persones usuàries, respectar l’ocupació dels seients i evitar les hores punta i les aglomeracions.

Per últim, FGC reforçarà la confiança i la tranquil·litat de l’usuari en l´ús del transport públic facilitant l’ús de dispensadors de gel hidroalcohòlic en els accessos de les principals estacions.

Totes les mesures adoptades per FGC i les recomanacions que es fan als usuaris es poden consultar a fgc.cat/mesures-excepcionals/, l’espai del web d’FGC amb tota la informació relacionada amb l’adaptació del servei de Ferrocarrils a l’emergència sanitària.

6  

Imatges

Senyalització davant de les màquines de venda de bitllets

Senyalització davant de les màquines de venda de bitllets 770

Senyalització de l'ocupació de seients

Senyalització de l'ocupació de seients 767

Senyalització davant de les màquines validadores

Senyalització davant de les màquines validadores 1098

Senyalització al paviment de les escales

Senyalització al paviment de les escales 1445

Senyalització a les andanes

Senyalització a les andanes 1068

Senyalització al paviment dels passadissos

Senyalització al paviment dels passadissos 967

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia