- Les preinscripcions als cicles formatius s’iniciaran el 2 de juny i finalitzaran el 17 de juny
- Aquests centres oferiran 10 cicles formatius de grau mitjà i 11 de grau superior en la modalitat presencial, semipresencial i a distància durant el curs 2020-2021
Les Escoles Agràries del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya obren un nou període de preinscripcions per al curs 2020-2021 amb la voluntat d’oferir formació a tots aquells joves que volen introduir-se al mercat laboral del sector agroalimentari. Enguany, la preinscripció s’iniciarà el pròxim mes i s’efectuarà telemàticament. Del 2 al 8 de juny, es duran a terme les preinscripcions als cicles de grau mitjà de formació professional, i del 10 al 17 de juny als cicles de grau superior.
Les Escoles Agràries oferiran 10 cicles formatius de grau mitjà i 11 de grau superior en la modalitat presencial, semipresencial i a distància. En aquest context, enguany el Servei de Formació Agrària ha posat en marxa la iniciativa ‘Som futur’, una campanya que té l’objectiu de donar visibilitat a aquestes entitats educatives i reflectir les virtuts, les qualitats i els valors de la formació professional i del sector agrari i alimentari.
Les Escoles Agràries també duen a terme formacions que acrediten la capacitació professional agrària per a la incorporació al sector agroalimentari. El passat 2019, es van tramitar 357 sol·licituds d’ajut per a la integració de joves a l’empresa agrària.
Un altre punt distintiu de les Escoles Agràries és el cost dels cicles formatius, que estan subjectes als preus públics del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. A més, aquests centres també s’han enfocat a potenciar l’empoderament femení al sector. En els últims 10 anys, les matriculacions de dones als cicles formatius de les Escoles Agràries han augmentat un 24,2%.
De fet, l’alumnat de la Xarxa d’Escoles Agràries de Catalunya valora amb un notable el grau de satisfacció dels cicles de formació professional. Aquesta dada reafirma la gran aposta d’aquests centres: oferir formació inicial de qualitat a tots aquells joves que volen introduir-se al mercat laboral del sector agroalimentari, un dels principals motors econòmics de Catalunya. Segons l’últim informe elaborat per ACCIÓ, el sector agroalimentari genera un volum de negoci de 38.205 milions d’euros i compta amb 164.372 treballadors.
Les últimes dades recollides sobre la inserció laboral dels ensenyaments professionals en l’àmbit català també són molt rellevants. La percepció de relació entre estudis i feina dels cicles de grau mitjà del sector agrari i de les indústries agroalimentàries se situa al 76,8%, mentre que el tant per cent de contractes a temps complet és del 64,9%. Quant als cicles formatius de grau superior, destaquen especialment les xifres d’inserció laboral de la formació del sector agrari i de la indústria agroalimentària que arriben al 72,7%, i el percentatge de la relació entre estudis i feina és del 87,1%.
Servei de Formació Agrària
El Servei de Formació Agrària del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya està format per 14 Escoles Agràries distribuïdes arreu del territori català. La seva principal missió és professionalitzar el sector agroalimentari mitjançant la millora de la qualificació dels seus professionals.
Ofereix una àmplia oferta de cicles, cursos i jornades en la modalitat presencial, semipresencial i a distància adaptats a les necessitats del sector agrari i alimentari. S’encarrega d’executar els plans i els programes de capacitació professional agrària del DARP, tant en l’àmbit de la formació inicial com del reciclatge de coneixements i la formació permanent dels agricultors i, en general, del món rural. Aquesta entitat també fa el seguiment i l’avaluació dels plans i els programes de capacitació professional agrària i la coordinació en aquest àmbit amb els altres serveis del Departament. Una altra de les seves tasques és supervisar el funcionament de les Escoles Agràries.
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.