Educació

El proper curs hi haurà 6 nous instituts escola al Vallès Occidental

query_builder   19 maig 2020 13:37

event_note Nota de premsa

El proper curs hi haurà 6 nous instituts escola al Vallès Occidental

  • S’implanten dos cicles formatius de nova oferta al territori: Salut i química ambiental a l’Institut Castellarnau; i Forneria, pastisseria i confiteria a l’Institut Cavall Bernat

 

  • A nivell de Catalunya hi haurà 29 instituts escola nous, 5 instituts de nova creació i 3 centres fins ara concertats o mancomunats que passaran a la xarxa pública d’educació

El proper curs 2020-2021 hi haurà a Catalunya 5 instituts de nova creació –un d’ells específic de formació professional- i 29 nous instituts escola.

 

El curs 2020-2021 hi haurà nous instituts arreu del territori per donar resposta a l’increment de població escolar a l’etapa de secundària. Un increment d’instituts ja sigui amb centres de nova creació, a partir del desglossament de centres o amb nous instituts escola.

 

S’incrementen els instituts escola

 

En la línia iniciada els dos darrers anys, el proper curs escolar s’incrementa el nombre d’instituts escola arreu de Catalunya. Així, el 2019-2020 hi haurà 29 instituts escola nous, amb l’objectiu d’afavorir la continuïtat formativa i pedagògica.

 

Al Vallès Occidental, n’hi haurà 6 de nova implantació: Institut Escola Mas Rampinyo (Montcada i Reixac); Institut Escola Joan Sallarés i Pla  (Sabadell); Institut Escola Catalunya (Sant Cugat del Vallès); Institut Escola Onze de setembre (Sant Quirze del Vallès); Institut Escola Antoni Ubach i Soler (Terrassa); i Institut Escola Sala i Badrinas (Terrassa).

 

Els instituts escola permeten recollir en un sol centre tota l’escolarització, dels 3 als 16 anys, fet que facilita la unitat pedagògica entre etapes, facilita el pas de la primària a l’ESO i millora la convivència de l’alumnat, entre d’altres aspectes. D’aquesta manera, ja hi haurà als serveis territorials un total de 14 instituts escola per al proper curs –dels 83 de Catalunya-. El llistat dels 14 instituts escola del Vallès Occidental, incloent els nous i els del curs passat, és el següent:

 

 

Institut Escola

Població

Institut Escola Mas Rampinyo

Montcada i Reixac

Institut Escola Joan Sallarés i Pla 

Sabadell

Institut Escola Catalunya

Sant Cugat del Vallès

Institut Escola Onze de setembre

Sant Quirze del Vallès

Institut Escola Antoni Ubach i Soler

Terrassa

Institut Escola Sala i Badrinas

Terrassa

Institut Escola El Viver de Montcada

Montcada i Reixac

Institut Escola Pinetons

Ripollet

Institut Escola Martinet

Ripollet

Institut Escola Sant Esteve

Castellar del Vallès

Institut Escola Pere Viver

Terrassa

Institut Escola Can Llobet

Barberà del Vallès

Institut Escola Teresa Altet

Rubí

Institut Escola Les Vinyes

Castellbisbal

 

 

Oferta d’ensenyaments postobligatoris

 

Com a novetat pel que fa als ensenyaments postobligatoris, el Departament d’Educació implantarà en els centres públics del Vallès Occidental la següent oferta en batxillerat:

 

  • Batxillerat en la modalitat d'arts a l’Institut Banús (Cerdanyola del Vallès).
  • Batxillerat internacional a l'institut Forat del Vent (Cerdanyola del Vallès).

 

En formació professional hi ha com a novetat:

              

  • Cicle formatiu en Salut i química ambiental a l’Institut Castellarnau (Sabadell). Aquest cicle és de nova oferta al Vallès Occidental.
  • Cicle formatiu en Forneria, pastisseria i confiteria a l’Institut Cavall Bernat (Terrassa). Cicle també de nova oferta al Vallès Occidental.
  • Cicle formatiu de Conduccions d'activitats físicoesportives al medi natural a l’Institut Agustí Serra i Fontanet (Sabadell). Increment de grup al centre.
  • Cicle formatiu de Conduccions d'activitats físicoesportives al medi natural a l’Institut Santa Eulàlia (Terrassa). Increment de grup al centre.
  • Cicle formatiu de Sistemes microinformàtics i xarxes a l’Institut Badia del Vallès (Badia del Vallès). Increment de grup al centre.
  • Cicle formatiu d’Emergències sanitàries a l’Institut Castellarnau (Sabadell). Increment de grup al centre.
  • Cicle formatiu de Condicionament físic a l’Institut Santa Eulàlia (Terrassa). Cicle de nova oferta al centre.
  • Cicle formatiu de Màrqueting i publicitat a l’Institut FP de Sant Cugat (Sant Cugat del Vallès). Cicle de nova oferta al centre.
  • Cicle formatiu de Vídeo, discjoquei i so a l’Institut Santa Eulàlia (Terrassa). Increment de grup al centre.
  • Cicle formatiu de Sistemes microinformàtics i xarxes a l’Institut La Ferreria (Montcada i Reixac). Increment de grup al centre.

 

D’altra banda, també s’implanta un Itinerari formatiu específic (IFE) a l'institut FP Sant Cugat (Sant Cugat del Vallès).

 

Incorporació de centres a la xarxa pública

 

Per al curs 2020-2021 destaca la incorporació de 3 nous centres a la xarxa pública d’educació a Catalunya: l’Escola Ateneu Igualadí (Igualada), l’Institut escola Eixample (Barcelona), i l’Institut La Vall de Tenes (Santa Eulàlia de Ronçana).

 

El canvi de titularitat d’escoles concertades a públiques ha estat possible per l’aprovació del Decret Llei 10/2019, de 28 de maig, del procediment d'integració de centres educatius a la xarxa de titularitat de la Generalitat. L’objectiu és enfortir el sistema educatiu activant els processos d’integració a la xarxa pública de centres que són de titularitat d’ens locals i privats. 

 

Per tal que sigui possible cal un seguit de requisits: que respongui a necessitats d’escolarització, és a dir, que l’oferta actual de places públiques no sigui suficient; i que es faci de comú acord entre el centre educatiu i el Departament d’Educació. D’altra banda, abans s’analitza el centre i es valora la viabilitat de la conversió a escola pública, tenint en compte aspectes com l’equipament (metres quadrats de l’edifici i la superfície de pati), la situació econòmica i els recursos humans de què disposen.

 

Creació nous centres

 

A Catalunya hi haurà 5 instituts de nova creació - és a dir, que el curs passat no existien-: l’Institut Vilafranca 2 (Vilafranca del Penedès), l’Institut Vapor del Fil (Barcelona),l’Institut Nou Palafrugell (Palafrugell), i l’Institut de Peralada (Peralada) i l’Institut Professional de Turisme Eqüestre del Maresme (Santa Susanna).

 

En formació professional, hi haurà 3 centres que es desglossaran dels instituts on formaven part i ara seran específics d’ensenyaments d’FP: l’Institut de l'Esport de Barcelona, l’Institut-Centre d'Esports de Muntanya del Pallars (La Pobla de Segur) i l’Institut d'Estudis Professionals Aqüícoles i Ambientals de Catalunya (Sant Carles de la Ràpita).

 

 

19 de maig de 2020

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia