Recerca i Universitats

Salo Virtual

A partir de demà i coincidint amb l'edició virtual del Saló de l'Ensenyament i de Futura

Canal Universitats estrenarà un itinerari de resolució de dubtes freqüents i un xatbot per informar sobre el calendari i les notes de tall de la PAU

query_builder   20 maig 2020 09:54

event_note Nota de premsa

A partir de demà i coincidint amb l'edició virtual del Saló de l'Ensenyament i de Futura

Canal Universitats estrenarà un itinerari de resolució de dubtes freqüents i un xatbot per informar sobre el calendari i les notes de tall de la PAU

  • El Consell Interuniversitari de Catalunya presenta, des d’avui, a la Fira Campus Virtual l’oferta de titulacions universitàries per al curs vinent 
  • La Fira Campus Virtual, organitzada per Fira Barcelona, substitueix els salons de l’Ensenyament i Futura suspesos al març arran de la COVID19
Salo virtual

El Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) –adscrit a la secretaria d’Universitats i Recerca del Departament d’Empresa i Coneixement– participa, des d’avui, a l’edició virtual dels salons de l’Ensenyament i Futura que, excepcionalment, substitueix els que s’havien d’haver celebrat presencialment al març i es van suspendre arran de la pandèmia causada per la COVID19. Fins aquest diumenge, aquestes dues cites coincidiran en la plataforma online Fira Campus Virtual, que serà accessible des de qualsevol dispositiu, ja sigui ordinador, mòbil o tauleta. 

Coincidint amb a la celebració de la Fira Campus Virtual, Canal Universitats – el portal oficial i gratuït d’informació del sistema universitari de Catalunya– estrenarà, a partir de demà dijous, dues eines per reforçar l’atenció als estudiants, d’especial utilitat en l’actual context d’emergència sanitària per pandèmia per tal de facilitar el màxim d’informació actualitzada. Concretament, les dues novetats són un itinerari de resolució de dubtes freqüents i un xatbot per informar sobre el calendari i les notes de tall de la PAU

En la pàgina d’inici de Canal Universitats, els estudiants disposaran d’un itinerari de resolució de dubtes freqüents dirigit a tot tipus d’estudiants (Batxillerat, 4t d’ESO, CFGS, universitari i de sistemes educatius estrangers) sobre la PAU, la PAP per a l’accés als graus en Educació, l’estudi d’una segona titulació o un màster universitari, l’homologació d’estudis universitaris fets a l’estranger o els programes d’intercanvi, entre d’altres.

D’una manera guiada i simple, l’usuari arribarà a l’apartat del web que conté la informació necessària per aclarir el seu dubte. En alguns casos, com per exemple el procés d’assignació de places, Canal Universitats incorporarà càpsules de vídeo informatives. 

L’altra novetat és el bot conversacional amb intel·ligència artificial que resoldrà dubtes dels estudiants en relació a la PAU 2020, concretament sobre calendari (matriculació, dies de la prova, resultats, etcètera) i notes de tall. El Pau, que és nom de l’assistent virtual del xatbot, donarà resposta immediata les 24 hores dels set dies de la setmana a través del webxat de Canal Universitats o via Telegram. El Pau utilitzarà un llenguatge propi amb missatges curts i ús d’emoticones i també inclourà missatges de confirmació, espera i consells per tal de naturalitzar la conversa amb els usuaris. 

El projecte –promogut dins el marc d’innovació del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) juntament amb la Secretaria d’Universitats i Recerca i la direcció general d’Atenció Ciutadana– iniciarà demà una fase pilot amb l’objectiu de consolidar-se com una eina permanent d’atenció als estudiants i ampliar els àmbits de resolució de dubtes.

Informació a l’estand virtual del CIC

Des d’avui i fins diumenge, l’estand del CIC ofereix online tota la informació al voltant del sistema universitari català, des de l’oferta de titulacions oficials de grau i màsters de les universitats, passant pels tràmits d’accés i les beques i ajuts disponibles. El CIC informa i orienta de manera personalitzada als usuaris que es connectin sobre els processos necessaris per a l'accés i l'admissió a les universitats de Catalunya, com ara la prova d’accés a la universitat (PAU), que incorpora novetats importants pel que fa a les dates de celebració i a la flexibilització en l’opcionalitat dels exàmens, i també sobre el procés de preinscripció universitària. 

Canal Universitats continua sent l’eina principal de divulgació del sistema universitari ja que, en un únic espai, el portal ofereix informació de tots els estudis universitaris, incloses les noves titulacions que es poden cursar a Catalunya. També recull tota la informació referent a l’accés i a l’admissió a la universitat, i a les beques i ajuts a l’estudi. 

D’altra banda, l'estand virtual del CIC facilita igualment informació d'interès per ajudar en la tria dels estudis com per exemple les notes de tall i ponderacions a tenir en compte per accedir als estudis de grau. També s’informa de les aplicacions mòbils i eines que permeten posar a prova les matèries d'examen de les PAU, els cursos d’idiomes per millorar el nivell en llengües estrangeres o en català, i també consultar el calendari universitari, entre altres funcions pràctiques.

Els serveis informatius d’aquesta fira virtual estan operatius de 10h a 20h des d’avui i fins dissabte, mentre que el diumenge serà de 10h a 17h. Els usuaris poden rebre atenció i orientació personalitzada o en grup a través de xats, videoconferències, o webinars.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia