Empresa i Treball

INDÚSTRIA

Chacón reclama a Nissan "una resposta clara i honesta al pla de competitivitat per atraure inversions a Catalunya"

query_builder   21 maig 2020 10:24

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

Chacón reclama a Nissan "una resposta clara i honesta al pla de competitivitat per atraure inversions a Catalunya"

  • La consellera d’Empresa i Coneixement ha recordat que la Generalitat, coordinadament amb el Ministeri d’Indústria, van presentar el mes de febrer un pla de suport a la companyia per atraure inversions a Catalunya
  • Sobre la situació global del sector de l’automoció, Chacón ha assegurat que “hi ha consens total en la defensa del teixit productiu” i que “el Pla de Suport a la Indústria de la Mobilitat i l’Automoció serà un dels elements de debat de la Comissió de Coordinació per a la Reactivació Econòmica (Coreco) de demà”
EMC
La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha reclamat a Nissan “una resposta clara i honesta al pla de suport a la companyia que vam presentar conjuntament amb el Ministerio d’Indústria el passat mes de febrer per atraure inversions a Catalunya”.

La titular del Departament ha assegurat que “els ho he demanat en persona, per escrit aquesta setmana i ho reitero avui públicament; que no es precipitin en les seves decisions”. Chacón ha fet aquesta petició en el Parlament, durant la resposta a una pregunta oral de Junts per Catalunya en la sessió de control al Govern sobre la situació del teixit productiu català.

La consellera ha explicat que "Nissan en l’àmbit industrial és la nostra gran preocupació i ho és des del primer dia en què el Govern va prendre possessió. Em vaig reunir al Japó amb la direcció de la companyia el passat novembre. I hi aniré les vegades que siguin necessàries per defensar la viabilitat i capacitats de la planta de la zona franca”.

Durant la seva intervenció també ha recordat que manté contactes permanents amb la companyia i que "fa una setmana em vaig reunir amb el Chairman europeu de Nissan i el missatge per part de la companyia sempre ha estat el mateix: no hi ha cap decisió presa ni canvi previst”.

Més recursos per al Pla de Suport a la Indústria de la Mobilitat i l’Automoció

L’automoció és la segona indústria més important de Catalunya, després de l’alimentació. Es tracta d’un sector que dona treball a 143.000 persones. A més, genera una facturació de 23.800 euros, més del 10% del PIB del país. De la mateixa manera, compta amb més de 10.800 empreses, que exporten el 23,2% del total de les exportacions de l’Estat espanyol.

En aquest sentit, el Departament d’Empresa i Coneixement va presentar el passat mes de febrer el Pla de Suport a la Indústria de la Mobilitat i l’Automoció un instrument estratègic i imprescindible per garantir la competitivitat d’aquesta indústria. Chacón ha assenyalat que “cal acompanyar les empreses en la transició cap al vehicle elèctric per garantir la competitivitat del sector, els seus llocs de treball i generar-ne de nous d’alta qualificació amb nous projectes innovadors”. En aquest sentit, la consellera d’Empresa ha avançat que “aquest Pla Auto serà un dels elements de debat que tractarem demà en la Comissió de Coordinació per a la Reactivació Econòmica (Coreco) per dotar-lo de pressupost”.

 

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________ 

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia