Empresa i Treball

Empresa

INDÚSTRIA

ACCIÓ activa un servei d'assessorament financer per a empreses catalanes en el context de la Covid-19

query_builder   22 maig 2020 10:34

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

ACCIÓ activa un servei d'assessorament financer per a empreses catalanes en el context de la Covid-19

  • Un equip d’experts d’ACCIÓ analitza de manera virtual i personalitzada la situació financera de l’empresa, avalua l’afectació de la crisi a les seves finances i l’assessora sobre les fonts de finançament més adequades.

 

  • Les principals consultes d’empreses catalanes estan vinculades amb problemes de liquiditat -per tensions de tresoreria, caigudes de vendes, impagaments o aplaçaments- i les línies de finançament i ajuts per fer front a la situació actual.

 

  • Més de 700 empreses han participat en les diferents sessions en línia impulsades per ACCIÓ específiques sobre finançament en el context actual.


ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Coneixement- ha activat un servei específic per assessorar les empreses catalanes per trobar mecanismes de finançament arran de la situació provocada per la Covid-19. Es tracta d’un servei d’orientació que s’ofereix de manera virtual i personalitzada per tal de facilitar al teixit empresarial català l’accés als instruments financers més adequats en funció de la situació de l’empresa.

Aquest servei d’assessorament financer s’articula mitjançant reunions telemàtiques durant les quals l’equip d’experts d’ACCIÓ avalua la situació financera de cada empresa i el seu grau d’exposició a la crisi econòmica. Un cop realitzada aquesta primera anàlisi s’identifiquen els mecanismes disponibles segons cada cas, ja siguin públics o privats, i s’ofereix acompanyament durant el procés d’accés a aquests instruments financers.

D’acord amb el conseller delegat d’ACCIÓ, Joan Romero, “en un context d’incertesa com l’actual, és fonamental que les empreses, en cas de no haver-se preparat, ho facin el més aviat possible per anticipar qualsevol possible afectació de les seves finances”. “Per això, les empreses han de conèixer totes les eines que tenen a l’abast per poder escollir les que s’adaptin millor a les seves circumstàncies”, assegura. “I aquesta anticipació no pot enfocar-se només a superar una crisi, sinó que ha de ser una pràctica que es mantingui en el temps per continuar creixent quan tot això passi i ser més fortes per resistir millor els possibles embats que vindran”, subratlla.

Fins ara, les consultes més habituals de les empreses se centren principalment en problemes de liquiditat vinculats a les tensions de tresoreria, caigudes de vendes, impagaments o aplaçaments, així com en accedir a les línies d’ajuts i finançament en el context provocat per la Covid-19.

Paral·lelament, més de 700 empreses catalanes han participat les sessions en línia específiques que ha organitzat ACCIÓ aquestes darreres setmanes en col·laboració amb diversos experts en el context econòmic derivat de la Covid-19. Aquestes sessions virtuals s’han centrat en qüestions com l’elaboració d’un pla de contingència, els diferents tipus de instruments de finançament alternatiu existents o la gestió de diferents mitjans de pagament internacional més adequats en aquest context.

Aquestes iniciatives s’engloben en el conjunt de serveis d’assessorament financer que ofereix ACCIÓ, entre els quals també s’inclou un Recomanador de finançament alternatiu, una eina on-line i gratuïta que amb només cinc preguntes ofereix orientació a pimes i startups sobre instruments de finançament alternatiu.

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia