Direcció General de Comunicació

Curriculum

El Govern farà servir el currículum cec en els processos de selecció de personal temporal per evitar discriminacions

query_builder   26 maig 2020 15:46

event_note Nota de premsa

El Govern farà servir el currículum cec en els processos de selecció de personal temporal per evitar discriminacions

  • L’objectiu és garantir els principis d’igualtat i no discriminació i posar el focus en les funcions que cal exercir en el lloc de treball
  • El Govern ha ratificat l’acord pres amb les organitzacions sindicals en el marc de la mesa Sectorial de Negociació del Personal d’Administració i Tècnic

El Govern implantarà el currículum anònim, en el qual no apareixen les dades personals de la persona aspirant, en els processos de selecció de personal temporal. El Govern ha ratificat l’Acord de la Mesa Sectorial de Negociació del Personal d’Administració i Tècnic, de 17 de febrer de 2020, sobre la implantació de l'anomenat currículum anònim o cec en els processos de selecció provisional.

L’objectiu d’aquesta mesura és garantir els principis d’igualtat i no discriminació i posar el focus en els aspectes centrals, és a dir, les funcions o tasques que s’hagin d’exercir en el lloc de treball que s’ofereix.

El currículum anònim o cec suprimeix en la primera fase del procés selectiu les referències personals com ara el nom i el cognom, el DNI, la nacionalitat, l’edat, el gènere, la fotografia i l’adreça. D’aquesta manera, s’elimina qualsevol possibilitat de prejudici per qüestió de gènere, origen, edat o aspecte físic.

Els candidats seleccionatss per a l’entrevista, només hauran d’acreditar les seves dades identificatives i els requisits per ocupar el lloc de treball un cop conclòs el procés de selecció.

El currículum anònim o cec es s’aplicarà de forma efectiva en els processos de selecció de personal temporal un cop es disposi d’un servei o plataforma digital que ho faci possible.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia