President

El president Torra durant la reunió

El president Torra presideix la reunió de la Comissió de la Coreco que ha presentat el Pla suport al transport i la logística, ajudes a cultura i al sector del lleure educatiu

query_builder   29 maig 2020 13:58

event_note Nota de premsa

El president Torra presideix la reunió de la Comissió de la Coreco que ha presentat el Pla suport al transport i la logística, ajudes a cultura i al sector del lleure educatiu

  • El sector del transport i la logística es beneficiarà d’ajuts per a la modernització, digitalització i enfortiment d’un àmbit en el qual hi treballen més de 150.000 persones i representa el 13% del PIB català
  • Els autònoms dels diferents àmbits artístics i culturals rebran 5 milions d’euros com a mesura de suport a la seva activitat
  • Durant la sessió de treball, que s’ha celebrat aquest matí, s’han presentat els Grups de Treball de l’Agenda Verda i de Desenvolupament Digital
El president Torra durant la reunió del CORECO
El president Torra durant la reunió d'aquest matí (Fotografia. Rubén Moreno)

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha encapçalat avui al matí  la reunió setmanal de la Comissió del Pla per a la reactivació econòmica i protecció social (Coreco). En el decurs d’aquesta reunió, la quarta des que es va crear, s’han plantejat, entre altres mesures urgents, un Pla d’acció en el sector del transport i la logística, un pla de suport al món del lleure educatiu i ajuts extraordinaris per als professionals de la cultura. A més s’han  presentat els Grups de Treball de l’Agenda Verda i de Desenvopulament Digital.

 

Pla d’acció del sector del transport i la logística

Amb l’objectiu d’aconseguir que el sector del transport i la logística esdevingui un àmbit fort, cohesionat, dinàmic i que pugui afrontar els canvis i reptes de futur, avui s’ha presentat el Pla d’acció del sector del transport i la logística. S’estructura en 9 àmbits i proposa fins a 26 accions encaminades a proporcionar suport a la modernització, digitalització i enfortiment d’un àmbit en el qual hi treballen més de 150.000 persones i representa el 13% del PIB català.

Així, amb una aportació de prop de 7.300.000 euros entre el 2020 i el 2021, planteja accions de millora i adaptació a l’agenda verda per tot el sector de la logística i el transport de mercaderies, que inclouran camps com la sostenibilitat ambiental del sector, l’eficiència en la gestió documental, l’actualització econòmica entre l’administració i el sector , o un acord en l’afectació en el sector de la gestió de les infraestructures.

Entre altres accions, preveu un línia d’ajuts i finançament per l’impuls de la descarbonització de les flotes, ajuts per la inversió en tecnologia informàtica, formació i associacions professionals, la constitució d’una taula de treball sobre la fiscalitat del sector i plans de compensació de peatges.

 

Onze milions d’euros per recolzar el sector del lleure educatiu

En el decurs de la sessió de treball, el departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha presentat com a mesura urgent un pla de suport al sector del lleure educatiu, que suposarà una inversió d’11 milions d’euros aquest any, gairebé el doble previst abans d’aquesta crisi sanitària i social. La proposta contempla destinar 4,65 milions d’euros perquè fins a 40.000 infants i adolescents de famílies en situació de vulnerabilitat o afectades econòmicament per la Covid19 puguin participar en activitats de lleure.

D’altra banda, també es finançarà les entitats i empreses amb 1 milió d’euros per a la compra de material de protecció per als monitors i professionals i es recolzarà  el sector amb 1,5 milions d’euros més per a la contractació de 140 professionals de reforç durant sis mesos per a la campanya d’estiu, a banda dels 3,9 milions més en subvencions a les entitats socials i federacions d’educació en el lleure.

 

Ajuts extraordinaris per als professionals de la cultura

El grup de treball de Protecció social, a instàncies dels departaments de Cultura i de Treball, ha presentat  com a mesura urgent donar suport immediat als professionals de la cultura afectats pel cessament d’activitat amb motiu de la  COVID-19. L’ajut, dotat amb 5 milions d’euros, vol contribuir al manteniment de l’activitat de les persones que exerceixen la seva activitat com a professionals individuals, en diferents àmbits artístics i culturals.

 

Agenda Verda

El canvi climàtic, l’economia circular i la defensa de la biodiversitat seran els tres grans temes que aquest Grup de treball de l’Agenda Verda tindrà presents per abordar les conseqüències de la pandèmia i elaborar un pla específic de reactivació econòmica i protecció social, que elimini els factors d’insostenibilitat del nostre model econòmic.

L’objectiu és tractar l’Agenda Verda com un antídot de les conseqüències de la Covid 19 i poder proposar mesures de reactivació de la nostra economia de forma sostenible. Els treballs es faran al voltant de quatre grans programes: Regulació intel·ligent, Descarbonització de l’economia, Circularitat i Digitalització. 

 

Grup de Treball de Desenvolupament Digital

L’impacte de la crisi sanitària a Catalunya, ha constatat que les tecnologies digitals són i seran un dels eixos de futur indispensables en la lluita contra la pandèmia però, sobretot,  a l’hora de redefinir els models de producció dels  bens i serveis cap a models amb més valor afegit que permetin a l’economia catalana un nivell de resiliència molt més elevat.

És amb aquest objectiu que treballarà aquest Grup de treball, que s’estructura en tres àmbits i proposarà mesures en aquesta direcció. El primer àmbit està vinculat a les problemàtiques sectorials en relació a la transformació a través de la digitalització de l’activitat com podria ser el comerç, la industria i el turisme. El segon àmbit està relacionat amb la despesa publica vinculada a les polítiques digitals que impulsa el Govern. I el darrer àmbit estarà relacionat amb la concreció de les inversions en infraestructures digitals prioritàries, que de retruc, ajudin a reactivar l’economia, fomentin la cohesió social i territorial i garanteixin una millor preparació enfront a escenaris similars.

La Comissió del Pla per a la reactivació econòmica i protecció social està integrada, a més del president, pel vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès; la consellera de la Presidència, Meritxell Budó; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet; el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani; la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón; la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, i el secretari de Govern, Víctor Cullell.

 

1  

Imatges

Fotografia del president Torra durant la reunió

Fotografia del president Torra durant la reunió 1499

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia