Institut Català de les Dones

El Govern condemna el feminicidi d'una dona a Santa Coloma de Gramenet presumptament víctima de la violència masclista

El Govern condemna el feminicidi d'una dona a Santa Coloma de Gramenet presumptament víctima de la violència masclista

query_builder   29 maig 2020 15:50

event_note Nota de premsa

El Govern condemna el feminicidi d'una dona a Santa Coloma de Gramenet presumptament víctima de la violència masclista

El Govern de la Generalitat de Catalunya condemna el feminicidi que ha tingut lloc aquest matí a Santa Coloma de Gramenet (Bercelonès) presumptament a mans del fill de la dona, i expressa el seu sentit condol a la família de la víctima. 

 

La consellera del departament de Presidència, Meritxell Budó, ha subratllat que “per al Govern de la Generalitat és una prioritat acabar la violència masclista. I amb aquesta prioritat hi treballen tots els departaments implicats que en aquests moments executen les mesures del II Programa d’intervenció integral contra la violència masclista 2019-2022. Aquest Pla és el que ens permet avançar en la coordinació, prevenció, sensibilització, detecció, atenció i recuperació de les dones que travessen aquestes situacions i els seus fills i filles”.   

 

Mertixel Budó ha posat de manifest que “només hi ha una manera d’acabar amb aquests fets i tota la violència masclista de la nostra societat. Es diu igualtat efectiva de dones i homes”.

 

Davant aquests fets Budó també ha declarat que  “no es pot permetre que més de la meitat de la població no pugui gaudir dels seus drets i llibertats. Això no és normal. Ens hem de conjurar tota la societat i no fer ni un pas enrere en aquest procés per desmuntar el masclisme”.

 

El telèfon al 900 900 120 o al whatsapp 671 778 540 estan sempre operatius per a qualsevol consulta o demanda d’atenció. També els 102 Serveis d’Informació i Atenció a les Dones que ofereixen informació i atenció jurídica i psicològica especialitzada i gratuïta. La plana “Serveis en l’estat de confinament” a www.dones.gencat.cat centralitza la informació per accedir a tots els serveis de la Generalitat, ens locals i entitats de dones per poder trobar suport telemàtic o presencial malgrat les restriccions de mobilitat a que obliga la crisi sanitària per la Covid-19. Si hi ha una situació d’emergència, cal trucar al 112.

 

Nota als mitjans: les Recomanacions sobre el tractament de la violència masclista als mitjans de comunicació son la guia per al tractament mediàtic d’aquest fenomen estructural.