Educació

Alumne

Les escoles i instituts obren en la Fase 2 de desescalada arreu de Catalunya tal i com estava previst

query_builder   1 juny 2020 14:19

event_note Nota de premsa

Les escoles i instituts obren en la Fase 2 de desescalada arreu de Catalunya tal i com estava previst

  • Entre avui i demà estaran oberts un 40% de centres públics i un 25% de concertats de tot Catalunya
Alumne

Un total del 40% d’escoles i instituts públics i un 25% dels centres concertats tornen entre avui i demà a l’activitat escolar, atès que avui en moltes poblacions és dia festiu, en els territoris que avui han entrat en la Fase 2 de la desescalada, Tarragona, Terres de l’Ebre, Alt Pirineu i Aran, Girona, Catalunya Central, i Garraf i part de l’Alt Penedès a Barcelona Comarques, seguint amb el pla d’obertura dels centres educatius de Catalunya per a finals del curs actual previst pel Departament d’Educació. Cal tenir en compte que avui és dia festiu a més de 150 municipis de Catalunya i que els centres educatius d’aquests municipis obriran demà.

 

El curs 2019-2020, que acaba el 19 de juny, continua de manera telemàtica pel que fa a les classes lectives. En aquesta Fase 2, sempre de caràcter voluntari per part de l’alumnat, educació infantil s’ha obert per atendre les necessitats de conciliació, i, educació primària, per donar suport als alumnes de 6è de primària en la finalització d’etapa i tancar l’acompanyament personalitzat del seu pas a secundària. Pel que fa a l’ESO i als ensenyaments postobligatoris, el retorn és pels alumnes que acaben etapa i obtenen titulació (4t d’ESO, proves lliures d’ESO, 2n de Batxillerat, 2n de CF i 2n d’ERE) o han de superar proves d’accés (PAU, CF, ERE).

 

Centres oberts als diferents territoris

Pel que fa a les dades de centres oberts pels diferents territoris són:

- Tarragona: han obert 270 centres públics, 41 concertats i 17 privats. Dos Centres de Formació d’Adults no han obert avui però ho faran al llarg de la setmana.

- Terres de l’Ebre: entre avui i demà reobren les aules de tots els centres públics, un total de 130 escoles, 20 instituts i 4 instituts escola. També han obert tots els centres concertats.

- Pirineu: l’escola l’Espluga de Serra no ha obert per manca d’alumnat. La resta de centres obriran entre avui i demà: 42 escoles, 10 instituts, 2 centres concertats, 1 escola oficial d’idiomes i un centre de formació d’adults.

- Girona: no ha obert l’Esculapi de l’Escala per una avaria a les canonades de subministrament municipals, l’institut de Sils perquè estan finalitzant unes obres urgents i l’escola de Bàscara. La resta de centres, obriran entre avui i demà. En total a comarques gironines hi ha 5 llars d’infants de la Generalitat, 250 escoles i ZER, 41 centres concertats, 75 instituts i 9 escoles privades.

- Catalunya Central: entre avui i demà obriran els 316 centres del territori. En total, 166 escoles públiques i 62 concertades, 14 ZER -Zona Escolar Rural-, 52 instituts, 5 instituts escola, 5 llars d’infants, 8 Centres de Formació d’Adults, i 4 Escoles Oficials d’Idiomes.

- Garraf i Alt Penedès, exceptuant Gelida i Sant Llorenç d'Hortons que pertanyen a la regió sanitària Metropolitana Sud i estan en fase 1: entre avui i demà obriran els 86 centres d’aquests territoris que estan en Fase 2. En total, 58 escoles, 2 ZER -Zona Escolar Rural-, 20 instituts, 2 instituts escola, 2 llars d’infants del Departament d’Educació, 1 Centre de Formació d’Adults, i 1 Escola Oficial d’Idiomes.

Criteris d’assistència, distanciament físic i higiene

Educació estableix en aquesta obertura de centres durant la Fase 2 els criteris en matèria de seguretat indicats PROCICAT. Per assistir al centre cal per part d’alumnat i personal l’absència de simptomatologia compatible amb la covid-19; que no convisquin o tinguin contacte estret amb positiu confirmat o simptomatologia compatible  en els 14 dies anteriors; i que duguin el calendari vacunal al dia. D’altra banda, en el cas del personal docent i no docent del centre educatiu, no hi poden assistir les  persones de risc elevat de malaltia greu per coronavirus –és a dir, tenir més de  60 anys i/o patir  malalties cròniques-.

Es requereix el rentat de mans en alumnat i professorat durant l’estada al centre, l’existència de diversos punts de rentat de mans, i en punts estratègics (menjador, accessos al centre i als patis, passadissos...) es recomana la col·locació de dispensadors de solució hidroalcohòlica. Pel que fa a l’ús de mascaretes, la recomanació és que l’alumnat hagi d'assistir al centre amb mascareta, però se la podrà treure quan es puguin complir les mesures de distanciament. Sí que es recomana per al personal docent i no docent, si no es pot garantir la distància de seguretat.

 

 

1 de juny  de 2020

1  

Imatges

Alumne

Alumne 10474

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia