Direcció General de Comunicació

Treballadors

L'Executiu elimina com a causes genèriques d'exclusió per accedir a la funció pública la celiaquia, la diabetis mellitus, la psoriasi i el VIH

query_builder   2 juny 2020 15:32

event_note Nota de premsa

L'Executiu elimina com a causes genèriques d'exclusió per accedir a la funció pública la celiaquia, la diabetis mellitus, la psoriasi i el VIH

  • L’objectiu és evitar discriminacions per motius de salut en l’accés al treball i garantir la igualtat d’oportunitats

El Govern ha aprovat avui limitar al màxim les causes mèdiques d’exclusió per a l’accés a la funció publica i eliminar les exclusions genèriques per determinades malalties. Es pretén així evitar qualsevol discriminació per motiu de salut i garantir la igualtat d’oportunitats en l’accés a l’ocupació pública respectant els principis de mèrit i capacitat.

Amb aquest acord, el Govern elimina la celiaquia, la diabetis mellitus, la psoriasi i la infecció per VIH com a causes d’exclusió amb caràcter general a les bases de convocatòria de les proves selectives del personal funcionari, estatutari i laboral.

En el cas dels mossos d’esquadra, els bombers, els agents rurals i el personal penitenciari també s’eliminen com a causa d’exclusió genèrica, tot i que es mantenen limitacions per a la diabetis mellitus, la psoriasi i la infecció per VIH en casos concrets que puguin comportar riscos en el desenvolupament de les tasques pròpies del cos específic.

El Govern ratifica així l’acord pres per unanimitat per la Mesa Sectorial de Negociació del passat 17 de febrer per eliminar la discriminació per motius de salut i garantir el dret al treball. Alhora, l’acord de la Mesa Sectorial va ratificar un informe elaborat per un grup de treball multidisciplinari, integrat per persones expertes en la matèria. L’acord també compta amb l’informe favorable de la Comissió Tècnica de la Funció Pública.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia