Direcció General de Comunicació

Laboratori

El Govern reforçarà amb 108 professionals els serveis de vigilància per lluitar contra la Covid-19

query_builder   2 juny 2020 15:32

event_note Nota de premsa

El Govern reforçarà amb 108 professionals els serveis de vigilància per lluitar contra la Covid-19

  • Tindran per objectiu abordar amb profunditat l’estudi epidemiològic dels casos amb coronavirus SARS-CoV-2, identificar-ne els contactes i fer-ne el seguiment
  • La contractació d’aquests professionals s’emmarca en la creació d’un programa de salut pública, aprovat avui per l’Executiu

El Govern ha aprovat avui la creació d’un programa de salut pública per reforçar la lluita contra la Covid-19. L’acord preveu la contractació de 108 professionals que treballaran per estudiar epidemiològicament els casos amb la Covid-19, els seus contactes i fer-ne el seguiment.

Dels 108 professionals, se’n contractaran 37 amb la titulació específica de Medicina, 51 d’Infermeria, 18 seran efectius del cos superior d’administració i 2 del cos administratiu.

Entre moltes de les funcions previstes, destaquen la identificació i aïllament dels casos confirmats i no confirmats; el seguiment dels contactes estrets; la detecció precoç dels contactes que es transformen en casos i el monitoratge de l’impacte de la pandèmia.

El nou programa de salut pública, s’emmarca en el Pla de transició del confinament, desconfinament gradual i nova normalitat, aprovat pel PROCICAT i ratificat també per acord de Govern, i en compliment també del Pla per a la transició cap a una nova normalitat aprovat pel Consell de Ministres.

El Pla de transició del confinament, desconfinament gradual i nova normalitat té com a premissa que la sortida del confinament ha de ser progressiva i gradual tenint en compte, entre altres aspectes, les condicions epidemiològiques. En aquest sentit, estableix que el sistema de vigilància esdevé clau i subratlla la urgència de reforçar les unitats de vigilància epidemiològica que s’encarreguen d’investigar els casos amb la Covid-19 i la cerca de contactes d’aquests casos. També remarca la importància d’assegurar la bona gestió dels recursos assistencials i de vigilància epidemiològica actuals i de reforçar-ne l’acció a través d’eines digitals de suport al desconfinament.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia