Empresa i Treball

Mapa de les oficines d'ACCIÓ a l'exterior

INDÚSTRIA

La Generalitat crea un programa per impulsar l'exportació de productes per fer front a la Covid-19 d'empreses catalanes

query_builder   3 juny 2020 08:55

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

La Generalitat crea un programa per impulsar l'exportació de productes per fer front a la Covid-19 d'empreses catalanes

Mapa de les oficines d'ACCIÓ a l'exterior
Mapa de les oficines d'ACCIÓ a l'exterior
  • Aquest nou servei del Departament d’Empresa i Coneixement a través d’ACCIÓ comença a l’Amèrica Llatina i l’Àfrica i va dirigit a empreses catalanes que s’hagin reconvertit o siguin productores habituals de material de protecció (EPIs), sistemes de desinfecció o equipament mèdic, entre d’altres.

 

  • Les oficines d’ACCIÓ a l’exterior acompanyaran les empreses catalanes per trobar canals d’entrada a cada regió i en aspectes com la logística i distribució dels productes, les llicències necessàries o la regulació i normativa del país.

 

  • Paral·lelament s’ha elaborat un catàleg amb els productes i serveis d’empreses catalanes per fer front a la Covid-19 que es distribuirà a través de les 40 oficines d’ACCIÓ al món.

 

El Departament d’Empresa i Coneixement, a través d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa- ha creat el nou programa Export COVID-19 Solutions per impulsar l’exportació de productes d’empreses catalanes vinculats amb la Covid-19. Aquesta iniciativa es durà a terme mitjançant la xarxa de 40 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ arreu del món, tot i que començarà a les regions d’Amèrica Llatina i Àfrica.

Així, en una primera fase, les oficines d’ACCIÓ a Bogotà, Lima, Sao Paulo, Santiago de Xile, Buenos Aires, Johannesburg, Nairobi, Accra i Casablanca donaran suport a la internacionalització d’empreses catalanes productores de material de protecció (EPIs), sistemes de desinfecció, equipament mèdic i solucions TIC, entre d’altres. El programa està dirigit a empreses que habitualment ja fabriquen els productes o ofereixen aquests serveis i a les que han reconvertit part de la seva activitat per donar resposta a la crisi sanitària.

L’objectiu és assessorar i acompanyar l’empresa catalana en el procés d’exportació dels seus productes i serveis en un moment complex pel que fa a les relacions comercials amb l’aparició de noves barreres a la internacionalització i amb els canvis normatius a causa de la gestió de la pandèmia. En aquest context, les oficines d’ACCIÓ ajudaran les empreses a identificar els canals d’entrada més adequats així com a dissenyar l’estratègia logística i de distribució en cada cas per enviar el producte des de Catalunya. Igualment, en el marc del programa, es donarà suport a l’empresa en àmbits com les llicències necessàries, la regulació i la normativa de cada país. Cada projecte, que serà personalitzat, tindrà una durada aproximada de 3 mesos i es dividirà en les següents fases:

  • Avaluació: els consultors d’ACCIÓ avaluaran el producte o servei de l’empresa per analitzar l’encaix amb les oportunitats concretes detectades per les oficines d’ACCIÓ i les barreres que poden sorgir en cada mercat.

 

  • Assessorament: l’empresa es reunirà de manera individual a través de videoconferència amb l’oficina d’ACCIÓ del país d’interès per aclarir dubtes i rebre assessorament sobre les regulacions del mercat per al seu producte o servei, els canals de comercialització més adequats i el tipus de contactes a qui oferir les solucions.

 

  • Projecte: les oficines d’ACCIÓ al món identificaran i contactaran amb els importadors i distribuïdors locals més adequats al producte o servei. A més, redactaran un informe final amb les conclusions específiques per al sector, producte i país i on s’inclouran també les recomanacions en termes d’homologacions, certificacions o vies d’entrada.

 

  • Reunions amb acompanyament: l’equip de l’oficina organitzarà les diverses reunions clau per introduir el producte o servei al país de destinació i acompanyarà l’empresa en aquestes reunions virtuals.

Paral·lelament a la posada en marxa d’aquest programa s’ha elaborat un catàleg digital que recull els productes i serveis d’empreses catalanes per fer front a la Covid-19 i que es distribuirà a través de la xarxa de 40 oficines d’ACCIÓ arreu del món. L’objectiu és que administracions públiques, hospitals o importadors coneguin les solucions creades a Catalunya en el marc de la pandèmia i facilitar-ne així la seva internacionalització.

Aquestes iniciatives donen continuïtat a la posada de marxa per part d’ACCIÓ a principis de la pandèmia del Marketplace Covid-19, un portal web per aglutinar totes les empreses catalanes que ofereixen la seva tecnologia, material i capacitat de producció per fer front a l’emergència sanitària provocada per la Covid-19. Fins ara, més de 2.000 empreses han sol·licitat formar-ne part.

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia