President

Torra

El president Torra descarta ara eleccions perquè "és el moment de prendre decisions i donar les respostes que la gent necessita davant la crisi de la Covid-19"

query_builder   3 juny 2020 13:38

event_note Nota de premsa

El president Torra descarta ara eleccions perquè "és el moment de prendre decisions i donar les respostes que la gent necessita davant la crisi de la Covid-19"

  • El cap de l’Executiu ha assegurat que “aquest Govern no farà ni una retallada, i menys en polítiques socials”, i ha tornar a reclamar “la gestió” de l’Ingrés Mínim Vital
  • Quim Torra assegura que només hi ha un pla A per a Nissan, “mantenir els llocs de treball i que l’empresa continuï a Barcelona”
El president Torra durant la sessió de control
El president Torra durant la sessió de control. Autor: Parlament de Catalunya (Job Vermeulen)

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha defensat aquest mati, en la sessió de control al Parlament, que el més important en aquests moments és “concentrar-nos en prendre decisions” per fer front a la crisi social i econòmica derivada de la Covid-19. “No vull eleccions perquè vull prendre decisions. Hem de donar respostes i resolucions a tota la ciutadania que viu aquest moment amb plena angoixa”, ha defensat el cap de l’Executiu.

En aquest sentit, el president ha demanat posar tot l’èmfasi en “invertir, gastar” i posar els recursos disponibles de totes les administracions “per salvar tots els llocs de treball possible”. I per fer-ho, ha insistit en reclamar a l’estat espanyol tots els diners que genera Catalunya, perquè “aquest país produeix els recursos suficients per sortir-nos d’aquesta crisi”.

Per fer-ho, ha instat socialistes i comuns a pressionar l’executiu espanyol perquè transfereixi a Catalunya “els recursos que se’ns deuen i als que hi tenim dret” i pagui “els deutes històrics”, que sumen 9.000 milions d’euros. En aquesta demanda, també hi ha sumat la necessitat que es flexibilitzi el dèficit fins a un 1%, una mesura que “suposaria 2.200 milions d’euros més que podríem destinar a polítiques socials”, i que es permeti als ajuntaments gestionar els seus superàvits.

Reclam de la gestió de l’IMV

En un altre moment de la seva intervenció, el president s’ha congratulat de l’aprovació de l’Ingrés Mínim Vital (IMV), una mesura “que nosaltres vam posar sobre la taula des del primer moment, per donar suport i confiança als treballadors”, tot i que ha destacat que arriba “amb dos mesos i mig de retard”. Quim Torra ha tornat a “reclamar la gestió” de l’IMV, i ha denunciat “aquesta mentalitat de paternalisme colonial de l’estat, que pensa que nosaltres, com a Govern de Catalunya, no som capaços de gestionar-lo com gestionem la renda garantida de ciutadania”.

En aquest línia de combatre la crisi social derivada de la pandèmia, el president ha assegurat que “aquest Govern no farà ni una retallada, i menys en polítiques socials”, però ha lamentat les “xifres esfereïdores” que patim pel  que fa a la taxa d’atur, amb un 30% més que fa un any, o les pèrdues en sectors com el turisme, el comerç o la cultura, que “ens fan parlar de la manca de sobirania i recursos”.  “Ens veiem obligats a demanar permanentment el que ens pertoca, perquè Catalunya té els recursos per afrontar aquestes xifres tant greus”, ha reblat.

Tots els esforços per mantenir els llocs de treball de Nissan

Sobre el tancament de les plantes de Nissan a Catalunya, el president ha reiterat que no dona la decisió de l’empresa japonesa per definitiva i que el Govern està “al costat dels treballadors” per mantenir els llocs de treball. “El Govern de Catalunya no té un pla B per a Nissan, té un pla A: mantenir els llocs de treball i que l’empresa continuï a Barcelona”.

El cap de l’Executiu també ha posat en valor la “unitat d’acció” que estan demostrant totes les administracions implicades per arribar a un acord, perquè “estem fent allò que el comitè d’empresa i els sindicats ens estan demanant”. I ha insistit que Nissan no és un problema català ni espanyol, sinó europeu” i que cal “la implicació de totes les institucions europees”. Torra també ha reclamat de nou interlocutar directament amb Nissan Japó i ha exigit “una memòria justificativa de per què una empresa que és viable pretenen tancar-la”.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia