Justícia, Drets i Memòria

.

Les presons activen el control de temperatura als accessos

Justícia inverteix més de 175.00 euros en càmeres i pistoles tèrmiques per evitar l'entrada de visitants amb febre als centres penitenciaris i de justícia juvenil

query_builder   4 juny 2020 09:18

event_note Nota de premsa

Les presons activen el control de temperatura als accessos

Justícia inverteix més de 175.00 euros en càmeres i pistoles tèrmiques per evitar l'entrada de visitants amb febre als centres penitenciaris i de justícia juvenil

La mesura mitigarà el contagi de COVID-19 que podrien provocar les 32.000 persones que entren als equipaments per anar a veure els familiars i amics amb condemnes penals

.
.

Els centres penitenciaris i de justícia juvenil extremen les mesures de control als accessos de visitants. La recuperació gradual de les 32.000 visites mensuals al conjunt dels equipaments, especialment els vis a vis, obliga les presons a establir controls de temperatura per evitar l’entrada de persones amb símptomes compatibles amb la COVID-19 i limitar-ne el contagi entre la població reclusa i els professionals penitenciaris.

Els vis a vis, suspesos a totes les presons des del 13 de març, són les comunicacions que impliquen contacte directe entre les persones internes i les que les van a veure. Es tracta de les visites íntimes, amb les parelles sentimentals; les familiars, amb fins a quatre persones; i les de convivència, amb la parella i els fills i filles de fins a 10 anys.

Càmeres tèrmiques i termòmetres de pistola

El control de temperatura ja funciona a tots els centres i s’hi sotmeten els familiars i amics que visiten els presos a través dels locutoris de vidre. Els treballadors dels accessos i les entrades de mercaderies fan aquests controls a distància, amb càmeres i pistoles tèrmiques que garanteixen la seva seguretat.

La tecnologia termogràfica és innòcua per a les persones que passen aquest cribratge. A més, el sistema protegeix la privacitat de qui se sotmet al control. No mostra detalls i només identifica punts d’interès tèrmic. En el moment de l’accés, quan l’equip detecta una temperatura anòmala en el visitant, activa automàticament un avís visible a través d’un monitor. D’aquesta manera, els treballadors del control n’impedeixen l’entrada i deriven el cas al personal sanitari, que és qui, en última instància, permet o denega l’accés a la presó.

Inversió de 175.000 euros

Justícia ha adquirit 17 càmeres i 38 pistoles tèrmiques per als accessos a totes les presons, centres oberts, centres de justícia juvenil, i al Pavelló Hospitalari Penitenciari de Terrassa (PHPT), així com a les seus dels serveis socials d’execució penal, on es fa el seguiment d’interns en llibertat condicional i l’atenció a les famílies dels interns. La inversió en els equips per al control de temperatura ha estat de 175.000 euros.

Balanç positius

En aquests moments, 88 interns han donat positiu per coronavirus. N’hi ha 76 de donats d’alta. De la resta; 3, romanen al seu domicili en aplicació de l’article 86.4, 8, a la infermeria del Centre Penitenciari Brians 1 i 1 a la infermeria del Centre Penitenciari Mas d’Enric.

També s’han confirmat 158 casos positius de coronavirus entre els funcionaris, dels quals 52 ja han estat donats d’alta.

Aquests nous positius es detecten gràcies al programa de proves massives anomenat Orfeu, que inclou proves diagnòstiques per a tots els presos i professionals penitenciaris. Les proves massives responen a l'especificitat d'un entorn residencial i professional tancat. La iniciativa de Salut i Justícia respon a la necessitat de protegir la salut de totes les persones de l'entorn penitenciari amb tots els recursos disponibles.

4  

Imatges

Instal·lació de càrmera tèrmica

Instal·lació de càrmera tèrmica 191

Pistola tèrmica en funcionament

Pistola tèrmica en funcionament 174

Visió de pistola tèrmica

Visió de pistola tèrmica 157

Visitant accedint amb càmera tèrmica al sostre

Visitant accedint amb càmera tèrmica al sostre 131

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia