Polítiques Digitals

Puigneró durant visita obres fibra Moianès

El 76% de la població del Moianès quedarà coberta amb la xarxa de fibra òptica de la Generalitat aquest estiu

Jordi Puigneró ha visitat avui les obres de desplegament de la fibra òptica de la Generalitat entre Sant Quirze Safaja, Castellterçol i Moià

query_builder   5 juny 2020 15:02

event_note Nota de premsa

El 76% de la població del Moianès quedarà coberta amb la xarxa de fibra òptica de la Generalitat aquest estiu

Jordi Puigneró ha visitat avui les obres de desplegament de la fibra òptica de la Generalitat entre Sant Quirze Safaja, Castellterçol i Moià

 • Aquests treballs formen part del projecte que permetrà connectar enguany les 13 capitals de comarca que falten, i fins a 51 municipis de 16 comarques al seu pas
 • El 84% de la població de Catalunya quedarà coberta amb la xarxa de fibra òptica de la Generalitat aquest 2020
 • Amb l’accés a la fibra òptica, la Generalitat garanteix la igualtat d’oportunitats arreu del país, l’impuls del teixit econòmic a tot el territori, el progrés econòmic i social i també especialment la lluita activa contra la despoblació
Puigneró visita obres fibra Moianès

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha visitat aquest matí les obres de desplegament de la fibra òptica de la Generalitat entre Sant Quirze Safaja, Castellterçol i Moià.

Aquest desplegament forma part del pla del Govern per assegurar la connectivitat a diverses zones del territori en un moment clau amb la voluntat de garantir la igualtat d’oportunitats i la vertebració territorial. Aquest 2020 quedaran totes les capitals de comarca connectades.

Aquest pla per finalitzar el desplegament de la fibra òptica de la Generalitat permetrà connectar les 13 capitals de comarca que falten (Falset, Vielha, Puigcerdà, Moià, Montblanc, Valls, Gandesa, Solsona, Borges Blanques, Sort, Banyoles, El Vendrell i Pont de Suert) i fins a 51 municipis de 16 comarques al seu pas.

El Moianès

Amb les obres en execució que ha visitat avui el conseller, el 76% dels habitants del Moianès disposaran d’accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat aquest estiu. La comarca passa de tenir 1.652 habitants amb accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat a oferir accés a 10.260 habitants, i el 40% dels municipis de la comarca disposaran de connexió a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat. D’aquesta manera, el Moianès passa de tenir dos municipis connectats (Sant Quirze Safaja i Santa Maria d’Oló) a tenir-ne quatre en total amb la incorporació de Castellterçol i Moià, amb gairebé mig milió d’euros d’inversió.

A finals de juliol, s’hauran estès 12,6 quilòmetres nous de fibra a la comarca, que incrementaran fins a 39,6 quilòmetres la fibra òptica de la Generalitat estesa al Moianès. 

Capitals de comarca connectades i municipis al seu pas aquest 2020 

Els projectes d’estesa de fibra òptica que s’estan portant a terme actualment són els següents:

 • Bagà – Puigcerdà
 • Castellterçol – Moià
 • Vendrell – Valls
 • Súria – Solsona
 • Mollerussa – Les Borges Blanques
 • Valls – Montblanc
 • Móra la Nova – Falset
 • Tortosa – Gandesa
 • Llavorsí – Vielha
 • Llavorsí – Sort

El cost de licitació d’aquestes obres ha estat de 10 milions d’euros.

La voluntat del Govern és garantir la connectivitat a tot el territori i especialment en un moment en què les mesures imposades per lluitar contra la pandèmia de la COVID-19 han provocat uns increments de trànsit d’Internet, de mitjana, d’entre un 50% i un 80% a Catalunya i han convertit la connectivitat en un bé de primera necessitat per donar resposta a les noves necessitats econòmiques i socials com ara teletreballar, la formació online, garantir el comerç online, els tràmits i les relacions socials en línia.

En aquest sentit, el desplegament de la xarxa de fibra òptica de la Generalitat de Catalunya posa a disposició del territori una infraestructura que facilita el desplegament de xarxes finalistes de fibra òptica per part dels operadors de telecomunicacions en municipis que a data d’avui gaudeixen de nivells baixos de cobertura de xarxes de nova generació. Així doncs, des del Govern s’està treballant amb els consells comarcals, ajuntaments i operadors locals perquè la darrera milla de fibra òptica acabi arribant a les llars dels diferents municipis connectats.

El Govern va aprovar el passat mes d’octubre el pla per finalitzar el desplegament de la xarxa de fibra òptica de la Generalitat al conjunt de les capitals de comarca. Aquest 2020 quedaran totes les capitals de comarca connectades i els municipis al seu pas, assolint una cobertura del 84% de la població de Catalunya.

Amb l’accés a la fibra òptica, la Generalitat garanteix la igualtat d’oportunitats arreu del país, l’impuls del teixit econòmic a tot el territori, el progrés econòmic i social i també especialment la lluita activa contra la despoblació.

El projecte d'extensió de la xarxa de fibra òptica de la Generalitat de Catalunya està cofinançat pels Fons Europeus de Desenvolupament Regional de la Unió Europea en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020.

3  

Imatges

Puigneró durant visita obres fibra al Moianès

Puigneró durant visita obres fibra al Moianès 389

Puigneró davant obres fibra al Moianès

Puigneró davant obres fibra al Moianès 735

Mapa

Mapa 211

1  

Vídeos

Vídeo de la visita del conseller Puigneró

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia