Direcció General de Comunicació

TEmporal

El Govern aprova una partida de 14 milions d'euros per pal·liar els efectes del temporal Gloria i Dana

query_builder   9 juny 2020 16:07

event_note Nota de premsa

El Govern aprova una partida de 14 milions d'euros per pal·liar els efectes del temporal Gloria i Dana

  • Aquesta quantitat es destinarà a atendre els ajuts a les infraestructures i equipaments de titularitat municipal que van quedar malmesos pels temporals

El Govern ha aprovat una partida de 14 milions  d’euros provinents del fons de contingència per atendre els ajuts a les infraestructures i equipaments de titularitat municipal que van quedar malmesos els mesos d’octubre del 2019 i gener del 2020 a causa dels temporals Dana i Gloria.

Els aiguats van tenir un gran impacte  en comarques com les Garrigues i la Conca de Barberà, en el primer cas, i a tot Catalunya en el segon. En total, més de 400 municipis van patir-ne els efectes, 266 dels quals amb afectacions greus infraestructures municipals.

Les sol·licituds d'ajuts presentades pels ens locals en relació amb aquests temporals per  tornar a posar en funcionament els serveis i les infraestructures malmeses van superar amb escreix la capacitat ordinària de la Secretaria d’Administracions Locals i de Relacions amb l’Aran per poder donar resposta a les necessitats dels ens locals. Per aquest motiu, el Govern ha habilitat recursos extraordinaris per tal de poder fer front a les afectacions excepcionals que s'han produït i que requereixen quantioses inversions per a la seva reposició.

En aquest sentit, i en una primera fase, s’ha dotat d’un primer complement de 14 milions d’euros a la partida d’ajuts extraordinaris per a fets meteorològics destinats a la reposició d’infraestructures municipals, per continuar donant resposta a les necessitats dels municipis i per tal de poder garantir la restitució dels serveis municipals malmesos.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia