Direcció General de Comunicació

Cadira rodes

El Govern aprova destinar 2,6 milions d'euros a ajuts per a l'autonomia de persones amb discapacitat

query_builder   9 juny 2020 16:07

event_note Nota de premsa

El Govern aprova destinar 2,6 milions d'euros a ajuts per a l'autonomia de persones amb discapacitat

  • La prestació social, de caràcter econòmic, permet fer accessible la llar i el cotxe i adquirir cadires de rodes i altres suports

El Govern ha aprovat que el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies destini 2,6 milions d’euros a ajudar  les persones amb discapacitat física, psíquica o sensorial en les despeses ocasionades per l’adquisició de productes i actuacions que permetin promocionar la seva autonomia personal. A través de mesures compensatòries, l’objectiu és millorar la seva qualitat de vida i fomentar-ne la integració social.

Les persones que tinguin reconegut un grau de discapacitat igual o superior al 33% i que compleixin les condicions i requisits establerts, podran optar a aquesta prestació, de caràcter econòmic, que ajuda a millorar la seva autonomia personal en la mobilitat, la llar, la formació i el dia a dia. Promou que persones amb discapacitat obtinguin o reconverteixin el permís de conduir o adaptin el seu vehicle, a més d’ajudar a assumir els costos del transport públic col·lectiu. També es pot sol·licitar per obres d’adaptació de la llar i per adquirir productes o serveis de suport, com cadires de rodes, cadires salvaescales, telèfons mòbils amb veu, a més de cursos d’aprenentatge de llengua de signes o de lectura labial, així com intèrprets per a persones sordes o sordcegues en formació postobligatòria i ocupacional, entre altres productes i serveis.

Afers Socials destina un import total de 2.615.000,00 euros a la convocatòria de 2020 de la Prestació d'atenció social a les persones amb discapacitat (PUA), aprovada al Consell Executiu d’aquest dimarts, segons el detall següent:

Any              Import

2020             2.490.000,00 €

2021                125.000,00 €

TOTAL.          2.615.000,00 €