President

El president Torra durant a seva visita

President Torra: "Hem de fer una política social amb una inversió com mai s'ha fet a la història"

query_builder   10 juny 2020 13:47

event_note Nota de premsa

President Torra: "Hem de fer una política social amb una inversió com mai s'ha fet a la història"

  • El cap de l’Executiu ha visitat aquest matí la Llar Pere Barnés de la Fundació Arrels, a Barcelona, destinada a acollir persones sense llar
El president Torra durant a seva visita
El president Torra durant la visita a la Llar Pere Barners de la Fundació Arrels (Foto: Rubén Moreno)

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha alertat aquest matí de la necessitat de “prendre totes les mesures per evitar que l’emergència social sigui encara més greu”. “Hem de fer una política social amb una inversió com mai s’ha fet a la història”, ha apuntat, i ha insistit de nou en què ara cal que “les administracions moguin tots els recursos que tinguin disponibles” per fer front a la crisi derivada de la Covid-19.

“Seguim sense entendre com el govern espanyol no pren decisions que ens ajudaran a salvar llocs de treball i a fer polítiques socials”, ha declarat el cap de l’Executiu, que ha tornat a exigir a l’estat espanyol “els 15.000 milions que vaig demanar, sense els quals no ens en sortirem”.

“Quan la ministra deia que ens queixem de reclamar els recursos, que sàpiga que ens queixarem cada dia i cada hora per reclamar els recursos que el país necessita per poder fer aquestes polítiques de recuperació econòmica i protecció social”, ha conclòs.

En aquest sentit, el president ha remarcat que ara cal centrar-se en el Pla de recuperació econòmica i intentar “salvar tots els llocs de treball possibles”, però, en paral·lel, també cal focalitzar-se en el Pla d’emergència social, que “el Govern ja està treballant”. “Tots els esforços i tots els recursos han d’anar en les dues direccions”, ha remarcat, perquè “no hem d’oblidar que, darrere l’emergència sanitària i l’emergència econòmica, hi ha una emergència social”.

El president ha fet aquestes declaracions en el marc de la visita, aquest matí, a la Llar Pere Barnés de la Fundació Arrels, ubicada a Barcelona. Aquesta llar forma part d’un projecte d’Arrels destinat a proporcionar recursos residencials de mitja i llarga estada a persones sense llar afectades, físicament i anímicament, pel fet d’haver viscut al carrer.

620 places d’emergència per a persones sense llar

Des de l’inici del coronavirus, s’han habilitat un total de 620 places d’emergència per a les persones sense llar, però encara hi ha més de 1.200 persones que segueixen pernoctant al carrer. Per aquest motiu, Quim Torra ha agraït molt especialment la feina que han fet les entitats socials durant els últims mesos i ha lloat “actituds exemplars” com la de la Llar Pere Barnés que va tancar el centre amb tota la gent que allotjava per evitar contagis.

La Llar Pere Barnés ha estat reformada recentement per tal de millorar les seves instal·lacions i els serveis que ofereix als seus 41 residents. Aquest centre està especialmente enfocat a persones que pateixen diversos trastorns crònics que no els permeten viure de forma autònoma, cosa que els dificulta poder aconseguir una plaça en recursos públics i privats La Fundació Arrels té per objectiu que cap persona dormi al carrer. Des de 1987 Arrels ha acompanyat més de 14.700 persones sense llar en el seu camí cap a l’autonomia, oferint orientació i serveis útils d’allotjament, alimentació i atenció social i sanitària.

Durant els mesos de la pandèmia, el president de la Generalitat ha mantingut reunions amb diferents entitats socials com la Fundació Arrels, Càrites, el Banc dels Aliments, Creu Roja o Fundesplai, per tal de fer un seguiment de les seves necessites durant la crisi sanitària. Aprofitant l’entrada a la fase 2, el cap de l’Executiu ha volgut conèixer de primera mà la tasca d’aquesta fundació, així com les noves necessitats derivades de la Covid-19.

2  

Imatges

Fotografia del president Torra durant la visita a la Llar Pere Barners de la Fundació Arrels

Fotografia del president Torra durant la visita a la Llar Pere Barners de la Fundació Arrels 1868

El president Torra durant la seva visita 2

El president Torra durant la seva visita 2 1037

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia