Centre Estudis Opinió

La pandèmia i els valors a Catalunya

El CEO engega una nova enquesta en línia sobre la pandèmia i els valors a Catalunya

query_builder   11 juny 2020 09:40

event_note Nota de premsa

El CEO engega una nova enquesta en línia sobre la pandèmia i els valors a Catalunya

Avui, dijous 11 de juny, el Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) engega el treball de camp de l’enquesta en línia La pandèmia i els valors a Catalunya amb la voluntat de conèixer l’impacte de la pandèmia causada per la COVID-19 en els valors dels habitants de Catalunya.

El qüestionari ha estat elaborat per un grup d’experts en ciències socials liderats pel professor Welzel (del Centre d’Estudis de la Democràcia de la Leuphana University de Lüneburg, i responsable a Alemanya de l’Enquesta Mundial de Valors) qui considera que aquesta pandèmia ofereix una oportunitat única per estudiar com els valors morals de les persones es comporten en temps de crisi i si, de fet, aquests valors poden canviar en funció d’ella. Es tracta d’un qüestionari estructurat en quatre grans blocs, a banda del destinat a recollir les característiques sociodemogràfiques del responent, integrats per preguntes que s’han estat emprant en recerques solvents, tals com l’European Social Survey, i preguntes que s’han incorporat per tal d’adaptar el qüestionari per a Catalunya. Els blocs són els següents: la percepció de la crisi; els valors morals; els trets de personalitat; i les orientacions socials. L’objectiu, doncs, és tenir dades de Catalunya per poder establir una comparació entre Catalunya i els altres casos, atès que l’enquesta s’està fent a diversos països del món.

Aquest mateix qüestionari es farà servir per dur a terme una enquesta panel amb dues onades (amb possibilitat de fer-ne una tercera) que es fan coincidir amb les dates de l’enquesta “bola de neu”.

L’enquesta va dirigida als habitants de Catalunya majors de 15 anys. El mode de mostreig serà similar al conegut com a “bola de neu”: cada participant convidarà a un altre individu a respondre l’enquesta amb la finalitat d’aconseguir la màxima quantitat possible de respostes. L’objectiu és assolir, en un temps raonable, una xifra prou considerable de respostes suficients per fer tant les ponderacions com els encreuaments adequats en l’anàlisi.

Per respondre l’enquesta s’ha d’accedir al formulari, disponible també des del web del CEO.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia