Educació

Un dels projectes reconeguts, proposat per Dbambú

Prop de 600 alumnes de les escoles d'art de Catalunya creen projectes per a institucions i empreses

query_builder   11 juny 2020 09:59

event_note Nota de premsa

Prop de 600 alumnes de les escoles d'art de Catalunya creen projectes per a institucions i empreses

  • Més de 25 centres artístics han participat en l’edició d’enguany del programa “Talent creatiu i empresa”, impulsat pel Departament d’Educació
  • La iniciativa ha premiat 28 projectes, entre els quals la senyalització dels cementiris de Barcelona i els cartells d’una campanya de prevenció de riscos
Un dels projectes reconeguts, proposat per Dbambú

Gairebé 600 alumnes d’escoles d’Arts Plàstiques i Disseny d’arreu de Catalunya han participat en l’edició d’enguany del programa “Talent creatiu i empresa”, impulsat pel Departament d’Educació amb l’objectiu de divulgar el talent i la creativitat dels centres educatius artístics del país. En total, han estat reconeguts 28 projectes d’alumnes, cadascun dels quals responia a un repte proposat per una institució, empresa o entitat.

Alguns dels 28 projectes proposats, molt diversos, han estat la renovació senyalística dels cementiris de Sarrià i de Montjuïc de Barcelona; els cartells relacionats amb el Dia Internacional de la Seguretat i la Salut en el Treball; un cartell i un vídeo per difondre el respecte a la diversitat sexual en els centres de salut de Catalunya; un perfum pensat per a joves; el disseny del pati interior d’una botiga, i un fogó de sobretaula, entre d’altres.

Els reconeixements i les mencions especials s’haurien d’haver lliurat, com cada any, en un acte de cloenda a Barcelona, però la crisi del Covid-19 ho ha impedit. De totes maneres, igualment, aquesta setmana el Departament d’Educació ha divulgat el nom dels premiats a tots els centres artístics i ha estrenat una pàgina web, allotjada a la Xtec, on es poden consultar tots els projectes guardonats.

Posar en contacte escoles d’art i empreses

El programa “Talent creatiu i empresa” té dues finalitats. D’una banda, donar a conèixer el potencial de coneixement i la creativitat que les escoles d’Arts Plàstiques i Disseny poden aportar a les empreses, entitats i organismes col·laboradors, amb la creació, disseny i producció de béns i serveis.

El segon objectiu és fomentar la formació i actualització dels professors d’aquestes escoles d’art, mitjançant la transferència de coneixements entre docents i organismes. Es vol promoure així l’equitat i la qualitat en el sistema educatiu, reflectida en la millora de les capacitats i competències dels alumnes participants.

D’aquesta manera, el programa posa en contacte les escoles d’art amb empreses i institucions per tal de desenvolupar reptes reals de col·laboració i fer-ne seguiment durant sis mesos, mitjançant trobades presencials i telemàtiques, per tal d’arribar a obtenir un producte amb unes condicions concretes.

Un altre dels projectes, una estructura modular proposada pel Departament d'Educació

Nombroses escoles d’art han rebut reconeixements

En total, al programa hi han participat més de 25 escoles d’Arts Plàstiques i Disseny de Catalunya. Els alumnes guardonats pertanyen, concretament, a les escoles d’art Josep Serra i Abella (l’Hospitalet de Llobregat); Edra (Rubí); Olot; Illa (Sabadell); Arsenal (Vilafranca del Penedès); Groc (Barcelona); Deià (Barcelona); Massana (Barcelona); Llotja (Barcelona); ESARDI (Amposta) i a les escoles d’art de la Garriga, Vilanova i la Geltrú, Manresa, Reus i Sant Cugat del Vallès.

Per la seva banda, les institucions que han proposat projectes han estat l’Institut Català de Seguretat i Salut Laboral; la Direcció General d’Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat; l’Institut for Bioengineering of Catalonia; el Centre de les Arts del Circ Rogelio Rivel, i el mateix Departament d’Educació, que va proposar el disseny d’una estructura modular que pugui funcionar com a element decoratiu i, alhora, identificatiu del Departament.

Al seu torn, les empreses participants han estat Cementiris de Barcelona; Ainea Perfums&Beauty Cluster de Barcelona; Matter; Canal Taronja TV; Punumu SL – Dbambú; Bahí&Güell/Marcó; Clipper i Cubiñá. Per últim, pel que fa a les entitats que han pres part del programa, han estat Dóna Kolors; l’Associació Dret a Morir Dignament; l’Associació Frontera; i FAPAES.

El Departament d’Educació fa arribar al seu agraïment a tot el professorat i alumnat que han participat en el programa, per la seva bona feina i el seu treball rigorós i professional. També s’agraeix la implicació de les empreses, institucions i entitats participants, pel seu compromís amb la iniciativa.

11 de juny de 2020

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia