• El cap de l’Executiu es compromet a crear una taula de treball que en tres mesos desemboqui en un pacte polític per fer una reforma estructural de la sanitat
El president Torra amb el president del Col·legi de Metges de Barcelona. Autor: Jordi Bedmar
El president Torra amb el president del Col·legi de Metges de Barcelona. Autor: Jordi Bedmar

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha mostrat aquesta tarda el seu suport a la proposta de reforma del sistema sanitari de Catalunya que plantegen el professionals de salut després d’una reunió aquesta tarda al Palau de la Generalitat amb els col·legis professionals i associacions que representen els treballadors del sistema sanitari, on ha agraït la tasca “excepcional” que han dut a terme durant aquests mesos.

Infermeres, metges i gestors han aprofitat la seva trobada amb el cap de l’Executiu per presentar-li el ‘Decàleg per a la reforma del Sistema de Salut de Catalunya’, document que ha comptat amb el suport del president de la Generalitat. En concret, el cap de l’Executiu s’ha compromès a impulsar una taula de treball amb la participació d’aquestes institucions sanitàries i el Govern i altres actors polítics que en tres mesos desemboqui en un pacte polític ampli per portar a terme una reforma estructural de la sanitat de Catalunya.

En paraules del president de la Generalitat, “cal aprofitar aquest consens únic entre els tots els professionals de la sanitat i la societat” derivada de la pandèmia de la Covid-19. Tal i com ha explicat el president Torra, “cal anar més enllà d’una gratificació conjuntural i impulsar les reformes estructurals que reclamen els treballadors de la salut” i s’ha compromès a “acompanyar” aquest procés de canvi, perquè “invertir en salut és invertir en el futur del país”. “Cal que tinguem cura de la gent que ens cura”, ha afegit convençut que davant d’una hipotètica segona onada de la pandèmia el sistema sanitari català ha de poder treballar en millors condicions.

A la trobada hi ha participat la president del col·legi d’Infermeres i Infermers de Catalunya, Paola Galbany; el president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós; el president del Col·legi de Metges de Tarragona,  Fernando Vizcarro; el president del Col·legi de Metges de Lleida, Ramon Mur; el president del Col·legi de Metges de Girona, Josep Vilaplana; i el president, de la Societat Catalana de Gestió Sanitària, Pere Vallribera; entre d’altres.

El ‘Decàleg per a la reforma del Sistema de Salut de Catalunya’ ha estat presentat aquest matí i ha estat redactat pel Consell de Col·legis de Metges de Catalunya, la Societat Catalana de Gestió Sanitària i el Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya. El text compta amb l’adhesió de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària, la Societat Catalana de Geriatria i Gerontologia, la Fundació Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya.

3  

Imatges

El president amb els membres del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya

El president amb els membres del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya 2590

Amb el president del Col·legi de Metges de Barcelona

Amb el president del Col·legi de Metges de Barcelona 1603

Reunió

Reunió 1939