Territori

Tarragona SAUT urbanisme habitatge

El Departament de TES i l'Ajuntament de Tarragona celebren una reunió bilateral de treball centrada en urbanisme i habitatge

query_builder   12 juny 2020 17:25

event_note Nota de premsa

El Departament de TES i l'Ajuntament de Tarragona celebren una reunió bilateral de treball centrada en urbanisme i habitatge

  • Les parts acorden impulsar l’ampliació del CIM el Camp Est i l’Ampliació Riu Clar, que aportaran sòls per a activitats econòmiques i logístiques a l’entorn de Tarragona

 

  • Tarragona comptarà amb un punt de mediació hipotecària del servei Ofideute per assessorar les famílies en risc de perdre el seu habitatge per préstecs i deutes acumulats
Tarragona SAUT Serra

El secretari de l’Agenda Urbana i Territori, Agustí Serra, i l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, han presidit una reunió bilateral de treball centrada en temes d’urbanisme, planificació territorial i habitatge que ha servit per acordar projectes d’impuls de l’activitat econòmica i d’atenció a famílies amb dificultats per fer front als seus deutes.

 

Així, la reunió bilateral ha permès facilitar el desenvolupament de dos sectors industrials promoguts per l’Institut Català del Sòl (INCASÒL) que aportaran sòl per a activitats econòmiques i logístiques a l’entorn de Tarragona. S’ha acordat iniciar immediatament la tramitació de l’ampliació del CIM el Camp Est.


El CIM el Camp Est és un sector que dona continuïtat al CIM existent, tot conformant una gran illa logística. Així mateix, la construcció prevista del vial d’unió dels dos ponts existents establirà una comunicació directa del sector de les Gavarres amb el barri de Bonavista.


Un cop s’aprovi inicialment aquest document d’ampliació del CIM el Camp Est, es podrà tramitar la Modificació puntual de l’Ampliació de Riu Clar, que completarà la urbanització de tota l’àrea de Riu Clar, ampliant l’oferta de sòl per activitats econòmiques. Aquesta actuació permetrà, a més, posar en valor les restes del poblat medieval dels Mongons, situat en una gran zona verda. Els sistemes hídrics existents es milloraran tant en capacitat de filtració de les aigües al subsol com en qualitat paisatgística, amb una reserva important destinada a equipament a una de les bandes del sector. 


Per altra banda, es va informar a l’Ajuntament de Tarragona que l’INCASÒL està realitzant el projecte d’enderrocs, neteja de sòl i millora ambiental de la finca el Vinyet. Aquest projecte s’inscriu en l’acord de custòdia subscrit per l’INCASÒL amb la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat i l’entitat Associació Ambiental La Sínia amb l’objectiu de recuperar i potenciar la millora ambiental de l’entorn del baix Gaià.


Punt de servei de mediació hipotecària

Durant la bilateral, en la què també ha participat la directora de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Judith Gifreu, s’ha acordat ubicar a Tarragona un punt de mediació hipotecària Ofideute,  atès que actualment  és l'única capital de província de Catalunya que no disposa d’aquest servei. L’Ajuntament ha mostrat la seva disponibilitat d’oferir-lo mitjançant l’Oficina Local d’Habitatge, per la qual cosa es preveu que en breu es pugui concretar la signatura d’un  conveni de col·laboració en aquest sentit.


Ofideute és un servei gratuït d'informació i assessorament adreçat a les famílies amb dificultats per atendre el pagament de préstecs hipotecaris, la renda mensual dels seus lloguers si el propietari és una entitat financera, o els seus múltiples préstecs personals fruits de relacions de consum, i que estan en risc de perdre el seu habitatge principal.


Des d’Ofideute es poden iniciar mediacions amb els creditors per adaptar les obligacions de pagaments mensuals a la capacitat econòmica actual de les famílies. La ciutadania també s’hi pot adreçar per iniciar una mediació en consum i discutir la supressió de les clàusules abusives als seus contractes hipotecaris.


Emergència sanitària i habitatge

Altres aspectes que s’han tractat ha estat relacionats amb aspectes rellevants sorgits durant el període d’emergència sanitària. Així, s’han valorat les sol·licituds presentades per optar als ajuts COVID-19 per a pagar el lloguer.


També s’ha analitzat la situació de les famílies del carrer Riu Brugent, del barri de Campclar, que es van poder allotjar al càmping Trillas en ple període de confinament  després que un incendi les deixés sense subministrament elèctric. Actualment, ja han pogut tornar als seus domicilis.  En aquest sentit, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i  l'Ajuntament s'emplacen a una propera reunió per tractar la problemàtica de les connexions il·legals a les xarxes de serveis en el parc públic d’habitatges, per tal d’evitar incidents similars.

 

 

1  

Imatges

Fotografia

Fotografia 243

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 270

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia