FOTO WEB

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya ha atorgat enguany el Diploma de Mestre Artesà Alimentari a un total de 25 persones, de les quals 10 són forners, 5 pastissers, 7 carnissers, cansaladers i xarcuters, dos xurrers, i un formatger; en reconeixement del mestratge excepcional amb el qual l'artesà exerceix el seu ofici, com publica, avui, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

Nom

Cognoms

Ofici

Municipi

Comarca

Neus

Salat Tarrason

Carnisser-cansalader-xarcuter

L'Hospitalet de Llobregat

Barcelonès

Maria

Blanch Planagumà

Carnisser-cansalader-xarcuter

Vilallonga de Ter

Ripollès

David

Puso Rueda

Carnisser-cansalader-xarcuter

Ribes de Freser

Ripollès

Xavier

Abel Díaz

Carnisser-cansalader-xarcuter

Caldes de Montbui

Vallès Oriental

Jordi

Burch Tarrats

Carnisser-cansalader-xarcuter

Jafre

Baix Empordà

Olga

Arroyo Julivert

Carnisser-cansalader-xarcuter

El Vendrell

Baix Penedès

Josep Maria

Peracaula Dorca

Carnisser-cansalader-xarcuter

La Vall de Bianya

Garrotxa

Miquel

Bosch Lladó

Formatger

Sallent

Bages

Jordi

Capella Escanilla

Flequer

Sabadell

Vallès Oriental

Josep

Bosch Burgaya

Flequer

Manlleu

Osona

Ramon Lluís

Alavedra Torrella

Flequer

Monistrol de Montserrat

Bages

Emili

Feliu Campà

Flequer

Barcelona

Barcelonès

Gemma

Fortino Orga

Flequer

Barcelona

Barcelonès

Marc

Tur García

Flequer

Barcelona

Barcelonès

Enric

Francisco Soms

Flequer

Mataró

Maresme

Xavier

Goixart Salla

Flequer

Os de Balaguer

Noguera

Mario

Giraut Ordeix

Flequer

Barcelona

Barcelonès

Antonio

Frias Pulido

Flequer

Lleida

Segrià

Manel

Alacid Gasparín

Pastisser

Sant Carles de la Ràpita

Monstsià

Ramon

Bertran Simon

Pastisser

Vilafranca del Penedès

Alt Penedès

Ricard

Berenguer Vila

Pastisser

Sant Vicenç de Castellet

Bages

Antoni

Viñas Boluda

Pastisser

Sant Feliu de Guíxols

Baix Empordà

Jaume

Viñallonga Mas

Pastisser

Montornès del Vallès

Vallès Oriental

José Ángel

Lunar Rodríguez

Xurrer

L'Hospitalet de Llobregat

Barelonès

Carmen

Zamorano García

Xurrer

Barcelona

Barelonès

El DARP atorga aquest Diploma a les persones artesanes alimentàries que siguin proposades per les entitats de representació i de defensa dels interessos professionals dels artesans o a sol·licitud de les persones interessades. Aquest reconeixement s’atorga des de l’any 1987, i des d’aleshores s’ha lliurat més de 1.000 diplomes.

Es considera mestres artesans alimentaris aquells que compleixen uns determinats mèrits de creativitat i coneixements en el camp de l’artesania alimentària, han exercit com a artesans alimentaris durant un període mínim de 15 anys, i disposen del carnet d’artesà alimentari.

Per tant, l'atorgament del Diploma significa el reconeixement del mestratge excepcional amb el qual l'artesà exerceix el seu ofici, per la qual cosa només podrà ser atorgat a persones a les qual se'ls pugui acreditar una llarga trajectòria professional reconeguda, domini tècnic del seu ofici, experiència, i mèrits de caràcter extraordinari en la pràctica de l'ofici.

El reconeixement de l’artesania alimentària contribueix a fomentar els valors econòmics, culturals i socials d’aquesta activitat a Catalunya, i a la preservació i la revaloració de les petites empreses familiars que elaboren productes agroalimentaris.

De forma complementària a aquests diplomes, el DARP va crear l’any 2003 el Premi al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador, dotat amb 3.000 euros, per a guardonar l’esforç dels joves artesans alimentaris en la recuperació, la innovació, la diversificació, i el disseny de productes artesans. Properament, es preveu publicar la convocatòria de l’any 2020 d’aquest premi.

 

També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat

1  

Imatges

Imatge

Imatge 55

1  

Fitxers adjunts

Resolució publicada al DOGC

Resolució publicada al DOGC
PDF | 41