Polítiques Digitals

Valoració 5GMed Corridor

Jordi Puigneró: "El Corredor 5G és una gran oportunitat de futur per al sector de l'automòbil del nostre país"

El conseller de Polítiques Digitals assegura que amb aquest projecte "Catalunya fa un pas de gegant per esdevenir Capital Mundial de la 5G i liderar la mobilitat del futur"

query_builder   16 juny 2020 18:05

event_note Nota de premsa

Jordi Puigneró: "El Corredor 5G és una gran oportunitat de futur per al sector de l'automòbil del nostre país"

El conseller de Polítiques Digitals assegura que amb aquest projecte "Catalunya fa un pas de gegant per esdevenir Capital Mundial de la 5G i liderar la mobilitat del futur"

  • La Comissió Europea ha anunciat avui l’aprovació del projecte 5GMed Corridor, que provarà serveis de mobilitat connectada i automatitzada i de comunicacions mòbils a l’autopista i el ferrocarril entre Figueres i Perpinyà
  • Un consorci format per 21 entitats, empreses i centres tecnològics de primer ordre ha promogut aquest projecte per desenvolupar un corredor transfronterer on dur a terme proves amb vehicles autònoms i connectats
Valoració HC 5GMed Corridor
El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha assegurat avui que “el Corredor 5G del Mediterrani  és una gran oportunitat de futur per a Catalunya, per a l’economia catalana i, sobretot, per al sector de l’automòbil d’aquest país”.

Catalunya té una llarga tradició industrial que cal reforçar competitivament i potenciar a través de la digitalització”, ha afegit el conseller, que ha destacat que “si hem estat la fàbrica d’Espanya, ara volem i podem ser un dels hubs digitals d’Europa, i és evident que el Corredor 5G del Mediterrani serà una d'aquelles infraestructures que ho faran possible”. Per a Puigneró, “el futur del cotxe, i del sector de l’automòbil, també és digital, i el vehicle autònom i connectat serà el símbol de la mobilitat del segle XXI”.

Per tot això, ha afegit Puigneró, “amb el Corredor 5 Catalunya fa un pas de gegant per esdevenir Capital Mundial de la 5G com ho ha estat del mòbil i liderar la mobilitat del futur”.

Puigneró ha fet aquestes declaracions durant la compareixença de valoració del que suposarà per a Catalunya el futur 5GMed Corridor (Corredor 5G del Mediterrani), en la qual també hi han intervingut el director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Ferran Tarradellas, i Oscar Pallarols, Director Global Comercial i d’Innovació de Cellnex Telecom, com a empresa coordinadora del consorci promotor.


El 5GMed Corridor

La Comissió Europea ha anunciat avui l’aprovació del projecte 5GMed Corridor, promogut per un consorci format per 21 entitats, empreses i centres tecnològics de sis estats per desenvolupar un corredor transfronterer on poder dur a terme proves amb vehicles autònoms i connectats.

El projecte 5GMed compta amb una inversió global de 16 milions d’euros, dels quals el 75% el finança la Comissió Europea. El projecte es posarà en marxa el setembre de 2020 i s’executarà fins al novembre de 2022.

El 5GMed Corridor té com a objectiu aportar un model de desplegament sostenible de 5G per a la mobilitat del futur al Corredor del Mediterrani entre la frontera francesa i espanyola i provarà serveis de mobilitat connectada i automatitzada i de comunicacions mòbils a l’autopista i el ferrocarril entre Figueres i Perpinyà sobre una infraestructura de xarxa mòbil 5G que oferirà serveis de connectivitat al llarg d’aquest corredor.

La infraestructura donarà suport a quatre casos d’ús:

  • conducció automatitzada a distància
  • gestió avançada del trànsit
  • continuïtat de serveis comercials al ferrocarril durant el canvi transfronterer
  • infoentreteniment amb realitat augmentada per a cotxes autònoms i ferrocarrils.

El projecte 5GMed Corridor ha comptat en tot moment amb l’impuls i el suport del Departament de Polítiques Digitals en el marc de l’Estratègia 5G de Catalunya que el Govern va aprovar fa un any, coincidint amb el MWC, i que preveu com a prioritat estratègica el desenvolupament d’un corredor 5G que connecti la xarxa viària i ferroviària catalana amb la del sud de França per fer proves transfrontereres en mobilitat autònoma i connectada.

 

2  

Imatges

El conseller Jordi Puigneró, durant la valoració del 5GMed Corridor

El conseller Jordi Puigneró, durant la valoració del 5GMed Corridor 354

El conseller Puigneró, amb Òscar Pallarols, directiu de Cellnex Telecom (esquerra) i Ferran Tarradellas, representant de la CE a Barcelona (dreta)

El conseller Puigneró, amb Òscar Pallarols, directiu de Cellnex Telecom (esquerra) i Ferran Tarradellas, representant de la CE a Barcelona (dreta) 452

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia