• El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha anunciat aquest dijous al Parlament de Catalunya aquesta aportació de la Generalitat, que se sumarà als 14,5 milions que l’Estat aporta a Catalunya davant de l'emergència en matèria d'habitatge

 

Calvet, al Parlament.
Calvet, al Parlament.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha anunciat aquest dijous al Parlament de Catalunya un acord amb el Departament de Vicepresidència, Economia i Hisenda per a destinar 5 milions d’euros del Fons del Contingència “per contribuir a resoldre una necessitat urgent en matèria d’habitatge, per poder arribar a més famílies”, en el marc de l’emergència sanitària de la COVID-19.

 

En resposta a una interpel·lació, Calvet ha assegurat que de la línia específica d’ajuts al pagament del lloguer de l’Estat per la COVID-19, de 100 MEUR, “Catalunya només ha rebut 14,5 milions, encara que suposa el 16,5% de la població de l’Estat”, i ha recordat que “des d’un primer moment el Govern va adreçar al Ministeri la necessitat d’ampliar la dotació per a aquests ajuts directes al lloguer, perquè són insuficients per les noves necessitats de la pandèmia”.

 

Amb els 5 milions aportats del Fons de Contingència, el Govern compleix amb la proporció 70/30 del Plan Estatal de la Vivienda, i “ara és hora de reclamar que l’Estat doti de nou aquesta línia d’ajut extraordinària amb com a mínim 100 milions d’euros més”.

 

Ha insistit que “cal una aportació addicional de l’Estat perquè els 14,5 milions aportats han estat insuficients davant les 15.500 sol·licituds rebudes en només deu dies”. En aquest sentit, ha assegurat que amb aquests diners “només cobriríem l’import d’un mes”, mentre que totes les sol·licituds presentades suposarien més de 64 milions. “Hi ha un decalatge molt important, respecte dels 14,5 milions aportats per l’Estat”, ha sentenciat.

 

Informadors extraordinaris i línia 900

 

Calvet ha defensat la feina de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per donar resposta a les necessitats en matèria d’habitatge sorgides a partir de l’emergència sanitària de la COVID-19. Ha dit que “ha suposat un doble repte, el de gestió i l’econòmic”.  En aquest sentit, ha apuntat que “s’han habilitat 32 informadors extraordinaris, i una línia 900 per donar resposta a la ciutadania, i ja s’ha enviat tota la informació als ajuntaments perquè completin les sol·licituds”.

 

El conseller ha afegit que “la centralització de les decisions ha generat lentitud en la gestió, perquè havia de passar per Madrid”, i ha lamentat que “els microcrèdits anunciats per l’Estat encara no funcionen i els ajuts directes de lloguer per l’impacte econòmic de la COVID-19 han tingut una dotació irrisòria”.

 

Per això, ha reclamat que “l’Estat activi els microcrèdits per ajudar a sufragar el lloguer a les famílies, que ja fa setmanes que van anunciar, i que destini més fons específics i genèrics per a polítiques d’habitatge”.

 

 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 136