President

Coreco

El president Torra encapçala la reunió de la Comissió de la Coreco, que aprova un pla de xoc per a dones que han patit violència masclista

query_builder   19 juny 2020 13:38

event_note Nota de premsa

El president Torra encapçala la reunió de la Comissió de la Coreco, que aprova un pla de xoc per a dones que han patit violència masclista

  • El pla, de 2,9 milions d’euros, se suma a l’increment de 4,7 milions d’euros dels pressupostos per aquest àmbit per al 2020 planificats abans de la pandèmia

El president ha encapçalat la reunió. Autor: Jordi Bedmar
El president ha encapçalat la reunió. Autor: Jordi Bedmar

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha presidit aquest matí la setena reunió de la Comissió per a la reactivació econòmica i protecció social com a conseqüència de la crisi de la Covid-19, durant la qual s’ha aprovat un pla de mesures de lluita contra la violència masclista per fer front als efectes del confinament per la crisi de la covid-19. El pla, de 2,9 milions d’euros, se suma a l’increment de 4,7 milions d’euros dels pressupostos per aquest àmbit per al 2020 planificats abans de la pandèmia.

Amb aquest recursos el Govern, a través del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, crearà els nous serveis per atendre les dones víctimes de violència masclista i els seus fills i filles:

  • 3 nous Serveis d’Intervenció Especialitzada, per arribar a un total de 16 a finals de 2020.
  • 15 nous Serveis Substitutoris de la Llar amb 60 noves places. Això suposa passar de 9 serveis amb 36 places el 2019 a 39 serveis amb 156 places a finals de 2020. Per tant, es quadrupliquen les places en dos anys.
  • 2 nous serveis residencials especialitzats. Un per a dones en situació de prostitució i un altre per a dones amb problemes associats al consum de drogues que han patit violència, amb un total de 8 places. Se sumaran als serveis especialitzats ja existents, un per a dones transgènere i un altre per a dones en situació de prostitució.
  • 1 nou Servei d’Acollida i Urgència. Aquests serveis ofereixen un espai d'acollida immediat i temporal per tal de garantir la seguretat personal de les dones i els seus infants. El Departament disposa d’un de la seva titularitat i ara ampliarem a un altre més.
  • Extensió dels Serveis d’Acollida i Urgència municipals a tot el territori. El 2019 prestaven aquest servei 76 àrees de serveis socials. Ara s’estendran a tot Catalunya, arribant a les 104 àrees de serveis socials.

Aquest acords mostren la voluntat del Govern de ser punta de llança en la lluita contra aquesta xacra, en àmbits que van des de la prevenció fins a l’acompanyament i la recuperació. L’objectiu del pla és l’arrelament i la capil·laritat a tot el territori, per tal d’assegurar el dret de qualsevol dona a tenir un recurs a prop per sortir d’una situació de violència masclista.

A la reunió, que s’ha celebrat telemàticament des de la Sala dels Diputats del Palau de la Generalitat, hi han pres part també el vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès; la consellera de la Presidència, Meritxell Budó; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet; el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani; la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón; la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà; el secretari del Govern, Víctor Cullell, i el secretari general del Departament de la Vicepresidència i d'Economia i d'Hisenda, Albert Castellanos.

1  

Imatges

Fotografia de la reunió

Fotografia de la reunió 2085

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia