Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

DARP

Les preinscripcions als cicles formatius de grau superior de les Escoles Agràries augmenten un 13%

query_builder   22 juny 2020 13:38

event_note Nota de premsa

Les preinscripcions als cicles formatius de grau superior de les Escoles Agràries augmenten un 13%

Les xifres d’enguany demostren que aquests centres educatius han sortit reforçats malgrat que l’emergència sanitària hagi impedit realitzar la seva activitat habitual per donar a conèixer els cicles formatius

Escola Agrària de Santa Coloma de Farners, un dels centres que ha rebut més preinscripcions
Escola Agrària de Santa Coloma de Farners, un dels centres que ha rebut més preinscripcions

Les Escoles Agràries del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya han rebut 238 preinscripcions pel primer curs dels cicles de formació professional de grau superior, un 13% més en comparació al curs anterior.

La setmana passada, el DARP també va anunciar l’increment del 20% de les preinscripcions als cicles de formació professional de grau mitjà respecte a l’any anterior, arribant a un total de 159 alumnes preinscrits. Així doncs, els cicles formatius de la xarxa d’Escoles Agràries de Catalunya han rebut 397 preinscrits per al curs 2020–2021, un 15% més en comparació a l’any acadèmic anterior.

Les xifres d’enguany demostren que aquests centres educatius han sortit reforçats malgrat que l’emergència sanitària hagi impedit que poguessin realitzar la seva activitat habitual per donar a conèixer els 10 cicles formatius de grau mitjà i els 11 de grau superior que ofereixen, i hagin hagut d’adaptar la comunicació a través d’eines i plataformes digitals. Les jornades de portes obertes en línia que van efectuar alguns d’aquests centres educatius en són un bon exemple. A més, les preinscripcions als cicles formatius de grau mitjà i de grau superior s’han efectuat de forma telemàtica, del 2 al 17 de juny. 

Formació personalitzada i en grups reduïts

En un moment on prima garantir les mesures de seguretat i de distanciament físic recomanades per les autoritats sanitàries, des de les Escoles Agràries s’ofereix una formació en grups molt reduïts, d’entre 15 i 20 alumnes. Aquest fet permet oferir un tracte individualitzat als estudiants i una educació més personalitzada. Es tracta d’una metodologia molt ben considerada pels alumnes, ja que valoren amb un notable el grau de satisfacció dels cicles de formació professional.

Aquests centres ofereixen una formació de qualitat i molt pràctica, amb l’objectiu d’ensenyar als alumnes com afrontar la complexitat de ser un bon professional qualificat, tirar endavant projectes rendibles i amb futur, construir una societat rural viva, evitar el despoblament de les zones rurals, potenciar el relleu generacional i impulsar els productes de proximitat. Un altre aspecte clau per a les Escoles Agràries és fomentar la presència i activitat de les dones al sector agroalimentari català. De fet, aquest any, el 29% del total dels alumnes preinscrits als cicles de formació professional són dones.

‘Som futur’, una iniciativa per donar visibilitat a les Escoles Agràries

Amb l’objectiu de fer visible la seva oferta formativa i a causa de la situació atípica i excepcional viscuda durant els últims mesos, el DARP mitjançant el Servei de Formació Agrària ha posat en marxa la iniciativa ‘Som futur’. Aquesta campanya té la finalitat de projectar aquestes entitats educatives i reflectir les virtuts, qualitats i valors de la formació professional i del sector agrari i alimentari.

Les Escoles Agràries han comptat amb l’ajuda de grans influents catalans, com ara en Peyu, Lo Pau de Ponts o en Quim Masferrer, per donar a conèixer la necessitat de formar-se al sector agroalimentari, un dels més potents i amb més oportunitats laborals de Catalunya. Aquest suport ha sigut essencial per dur a terme la campanya, que ha consistit en l’elaboració de diversos vídeos i continguts digitals per destacar la gran tasca que es realitza des dels centres educatius. A més a més, s’ha habilitat un nou canal a Instagram (@escolesagraries) dedicat exclusivament a les Escoles Agràries, on es podrà seguir tota l’actualitat i el dia a dia que duen a terme els 14 centres que conformen la xarxa d’Escoles Agràries de Catalunya.

Servei de Formació Agrària

El Servei de Formació Agrària del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya està format per 14 Escoles Agràries distribuïdes per tot el territori català. La seva principal missió és professionalitzar el sector agroalimentari, mitjançant la millora de la qualificació dels seus professionals.

Ofereix una àmplia oferta de cicles, cursos i jornades en la modalitat presencial, semipresencial i a distància, adaptats a les necessitats del sector agrari i alimentari. S’encarrega d’executar els plans i els programes de capacitació professional agrària del DARP, tant en l'àmbit de la formació inicial com del reciclatge de coneixements i la formació permanent dels agricultors i en general del món rural. Aquesta entitat també fa el seguiment i l'avaluació dels plans i els programes de capacitació professional agrària i la coordinació, en aquest àmbit, amb els altres serveis del Departament. Una altra de les seves tasques és supervisar el funcionament de les Escoles Agràries.

També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.

 

1  

Imatges

Escola Agrària de Santa Coloma de Farners

Escola Agrària de Santa Coloma de Farners 363

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia