President

El president i la consellera, en un moment de la reunió

President Torra: "No ens tremolarà el pols, prendrem les mesures que siguin necessàries si els rebrots van a més"

query_builder   26 juny 2020 15:25

event_note Nota de premsa

President Torra: "No ens tremolarà el pols, prendrem les mesures que siguin necessàries si els rebrots van a més"

  • El cap de l’Executiu s’ha reunit aquest migdia amb la consellera de Salut, la gerent de la regió sanitària de Lleida i representants de l’atenció primària per avaluar la situació
  • Quim Torra visita aquest cap de setmana les comarques de Ponent, on demà assistirà a l’homenatge que es farà a Lleida a les víctimes de la Covid-19
  • Ha explicat que es reunirà amb les forces independentistes “per saber com valoren la situació després d’aquests mesos”, perquè ara “és més necessari que mai avançar cap a la independència”
El president i la consellera, en un moment de la reunió. Autor: Rubén Moreno
El president i la consellera, en un moment de la reunió. Autor: Rubén Moreno

El president de la Generalitat, Quin Torra, que es troba de visita territorial a Lleida, ha expressat la seva preocupació pels brots de coronavirus que hi ha a Ponent i ha assegurat que “estem preparats per qualsevol decisió que s’hagi de prendre. No ens tremolarà el pols”. I ha remarcat que el Govern de la Generalitat “posa sempre per davant de tot la salut i la vida de les persones”.

El cap de l’Executiu ha fet aquestes declaracions als mitjans de comunicació abans de visitar la col·lecció de gravats d’Antoni Gelonch, al Museu de Lleida. A continuació, a la Delegació del Govern de la Generalitat a Lleida, el president s’ha reunit amb la consellera de Salut, Alba Vergés; la gerent de la regió Sanitària de Lleida, Divina Farreny, i amb representants de l’atenció primària per “avaluar la situació, que estem seguint al minut i prenent totes les decisions que calen”.

Quim Torra ha explicat que passarà el cap de setmana a les comarques de Lleida, on demà assistirà a la cerimònia d’homenatge a les persones que han mort a causa de la Covid-19. Ha subratllat la “importància d’estar sobre el terreny, veure com anem reprenent, i atent a l’evolució de tot plegat”.

 

“Que Catalunya avanci amb totes les competències i tots els recursos”

A preguntes dels mitjans, el cap del Govern ha posat de relleu que “si alguna cosa ha posat de manifest la gestió de la pandèmia és que és més necessari que mai que Catalunya avanci amb totes les competències i amb tots els recursos”. I això, ha afegit, “vol dir avançar cap a la independència de manera clara i decidida”.

Per aquest motiu, ha remarcat el seu interès a parlar amb tot el moviment independentista, partits i entitats, “per saber, després d’aquests mesos de pandèmia, com valoren la situació actual, com ho fem per seguir avançant de manera determinada cap a la independència”. En aquest sentit, ha recordat que fa un any va proposar fer un referèndum d’autodeterminació aquesta legislatura.

En aquesta mateixa línia, el president ha afirmat que “la gent el que vol és que avancem i ens posem d’acord en una cosa molt senzilla”. Ha recordat que fa un any “vam votar tots els grups independentistes assolir un gran acord nacional que comportés l’exercici del dret d’autodeterminació en el termini més breu possible”. “I el que vull de les forces independentistes és que em diguin com volen aquest termini, com ho fem? Quines són les propostes”, ha conclòs.

Preguntat sobre quan convocarà eleccions, el president ha recordat el que va dir al gener i ha fet notar que “ara la gestió de la pandèmia ha fet que l’emergència sanitària, econòmica i social, i educativa ens estigui concentrant tots els esforços en encarrilar la sortida, però, un cop encarrilada la sortida a totes aquestes emergències, la ciutadania ha d’anar a votar”. “Perquè es necessita tenir un rumb polític, que clarifiqui i  permeti expressar a la ciutadania quina proposta fan les forces independentistes per avançar cap a la independència”, ha conclòs.

En aquesta mateixa línia, Torra ha recordat que la convocatòria d’eleccions “és una decisió que pertoca al president de Catalunya” i ha remarcat que actuarà “amb tota la responsabilitat, vetllant per la institució de la Presidència i les institucions catalanes i quan cregui que sigui el millor moment per al país”.

En un altre moment de la seva compareixença informativa, en relació al suplicatori de la diputada Laura Borràs, Quim Torra, ha denunciat que “mai cap independentista no tindrà una justícia a Espanya; cap independentista tindrà mai un judici just”. I ha fet una crida a “estar sempre units contra la repressió”.

En el marc de la visita territorial a les comarques de Lleida, el president anirà aquesta tarda a Butsènit, on visitarà l’església Mare de Déu de l’Assumpció i les pintures barroques recentment rehabilitades. A continuació, a Montgai, inaugurarà diverses actuacions realitzades en el  marc del Pla de Barris del Govern, i que han suposat una inversió de prop de 2 milions d’euros. Entre altres, s’hi ha fet vàries intervencions en places i carrers del municipi per regenerar l’espai urbà, així com també en diverses edificacions per revertir el procés de degradació d’aquestes, i  la construcció de nous equipaments culturals i socials i la rehabilitació d’alguns dels ja existents. 

 

1  

Imatges

Reunió regió sanitària

Reunió regió sanitària 1766

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia