Drets Socials

DTASF

Treball, Afers Socials i Famílies retira la gestió a Eulen de les residències de gent gran Bertran Oriola i Mossèn Vidal i Aunòs de Barcelona

query_builder   28 juny 2020 17:30

event_note Nota de premsa

Treball, Afers Socials i Famílies retira la gestió a Eulen de les residències de gent gran Bertran Oriola i Mossèn Vidal i Aunòs de Barcelona

La suspensió, de moment cautelar, es mantindrà fins a la resolució definitiva dels expedients sancionadors oberts per diverses irregularitats detectades en l’atenció a les persones usuàries durant l’emergència sanitària de la covid-19

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha suspès de manera cautelar la gestió per part de l’empresa Eulen de les residències de gent gran Bertran Oriola i Mossèn Vidal i Aunòs fins a la resolució definitiva dels expedients sancionadors oberts per diverses irregularitats detectades en la gestió d’aquests centres i l’atenció a les persones usuàries durant l’emergència sanitària de la covid-19. L’empresa gestionava les dues residències que són de titularitat pública i es troben a la ciutat de Barcelona.

En el cas de la Residència Bertran Oriola, el Servei d’Inspecció del Departament ha pres aquesta mesura cautelar davant les irregularitats detectades per la Generalitat en el funcionament i organització del servei.

Per aquest motiu, el 26 d’abril el Departament ja va intervenir la residència i va substituir temporalment Eulen per una altra entitat gestora, amb l’objectiu de reconduir la situació en què es trobava el centre per l’afectació de la covid-19. Ara, un cop controlada la crisi sanitària a la residència –que ara ja està qualificada com a “verda”– i amb una situació d’estabilitat en la seva gestió, el Departament ha decidit no retornar la gestió a Eulen.

El Servei d’Inspecció va obrir l’expedient sancionador a Eulen el 3 de juny per una presumpta infracció greu i per cinc presumptes infraccions molt greus que poden ser sancionades amb multa de 4.000 euros per la infracció greu i amb multa de 7.900 euros per cadascuna de les molt greus, a més de la suspensió total de la prestació de serveis per un període de 4 anys per cadascuna de les infraccions.

Pel que fa a la Residència Mossèn Vidal i Aunòs, el Servei d’Inspecció del Departament ha pres aquesta mesura cautelar davant les irregularitats constatades en el funcionament i organització del servei que van portar a la residència a una situació d’afectació generalitzada per la covid-19.

La intervenció de la residència i el canvi temporal d’entitat gestora es va produir el 7 de maig, i ara que l’afectació de la covid-19 al centre està controlada, el Departament també ha decidit suspendre cautelarment la gestió d’Eulen fins a la resolució definitiva de l’expedient.

En aquest cas, el Servei d’inspecció va obrir el 3 de juny l’expedient sancionador a Eulen per una presumpta infracció molt greu, que pot ser sancionada amb multa de 7.000 euros, a més de suspensió total de la prestació de serveis per un període de 4 anys.

A més, en el cas de Mossèn Vidal i Aunòs, el Servei d’Inspecció del Departament ja va obrir el 17 de març un expedient sancionador a Eulen en relació amb els presumptes maltractaments rebuts per una resident per part de tres treballadors de la residència.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia