• Durant una visita al centre d’Eurecat a Cerdanyola del Vallès, el cap de l’Executiu assegura que “el futur de Catalunya passa per la recerca i la innovació”
El president, durant la visita a Eurecat. Autor: Jordi Bedmar
El president, durant la visita a Eurecat. Autor: Jordi Bedmar

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat avui que “l’energia col·lectiva que vam ser capaços de mobilitzar durant el confinament no s’ha de desmobilitzar” perquè “la necessitem més que mai en aquesta fase de reactivació econòmica i en la construcció del país d’oportunitats que tots somiem”. El cap de l’Executiu ha fet aquesta crida durant una visita al centre tecnològic d’Eurecat a Cerdanyola del Vallès, que durant la pandèmia ha posat les seves instal·lacions i el seu equip al servei d’empreses i entitats per tal de combatre la Covid-19 i ha participat en nombrosos projectes internacionals destinats, entre d’altres, a la lluita contra pandèmies mitjançant l’anàlisi d’aigües residuals i Intel·ligència Artificial, el desenvolupament de respiradors, l’acceleració dels processos d’obtenció de vacunes i fàrmacs contra la Covid-19 o els assajos per comprovar l’eficàcia de les mascaretes contra el coronavirus, entre d’altres.

Tal i com ha explicat el cap de l’Executiu, “hi  ha hagut una cara B de la tragèdia” que és “la cara de la solidaritat i del magnífic teixit social, econòmic, cultural i empresarial català que, com sempre, davant d’una emergència, és capaç de mobilitzar-se i de posar-se a treballar de manera conjunta per trobar solucions”. En aquest sentit ha afegit que “necessitem tot el talent i tot el coneixement que hi ha el país” per tal de construir “el futur disruptiu” de Catalunya. “No té res a veure amb reconstruir models passats si no en fer les coses diferents i, sense cap mena de dubte, posar tot l’èmfasi en el coneixement del país”, ha conclòs.

El president Torra ha posat l’accent en la importància de la col·laboració entre “les universitats, els centre de recerca i les empreses”, que segons ha explicat, formen “un triangle màgic” que “ha de funcionar millor que mai”. En paraules del cap de l’Executiu, “el futur de Catalunya passa per la recerca i la innovació”.

Eurecat, el Centre Tecnològic de Catalunya, aplega l’experiència de més de 650 professionals que generen un volum d’ingressos de 51 milions d’euros anuals i dóna servei a més de 1.500 empreses. R+D aplicat, serveis tecnològics, formació d’alta especialització, consultoria tecnològica i esdeveniments professionals són alguns dels serveis que Eurecat ofereix tant per a grans com per a petites i mitjanes empreses de tots els sectors.

Eurecat disposa d’instal·lacions a Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Reus, Tarragona, Amposta i Vila-seca. Participa en 160 grans projectes consorciats d’R+D+i nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb 81 patents i 7 spin-off.

Durant la seva visita, el president de la Generalitat, ha esta acompanyat per l’alcalde de Cerdanyola, Carles Cordon; la directora general d’Indústria, Maite Villarroya; el president d’Eurecat, Xavier Torra; el director general corporatiu i d’operacions, Xavier López, i el director general de negoci, Miquel Rey. Durant la visita a les instal·lacions d’Eurecat, el cap de l’Executiu ha pogut conèixer de primera mà els projectes transversals en la lluita contra la Covid-19 que han comptat amb la participació d’aquest centre de recerca com el disseny i producció de les mascaretes reutilitzables i reconfigurables Aleu, els testos de productes desinfectants i mascaretes, la impressió 3D de materials d’autoprotecció, així com la generació del respirador Q-Vent, impulsat conjuntament amb l’Hospital de Sant Pau,  Nissan i la enginyeria QEV Technologies.

3  

Imatges

Visita Eurecat

Visita Eurecat 3816

Visita Eurecat

Visita Eurecat 2466

Salutació

Salutació 4129