L’objectiu de l’acord és establir les actuacions operatives entre les dues parts dins l’àmbit de la protecció de la fauna i el medi ambient
Instantània del moment de la signatura
Isabel Buesa, directora general d'Endesa Catalunya; Marc Costa, director general dels Agents Rurals; i Maria Ordoñez, responsable de la UPH Ebre - Pirineus

La Direcció General dels Agents Rurals i la companyia Endesa, a través d’Endesa Generació, han signat un conveni de col·laboració amb l’objectiu d’establir vies de cooperació i treball conjunt que garanteixin l’òptima protecció de la fauna i el medi ambient en el desenvolupament de l’activitat de les centrals que generen energia d’origen hidràulic. La signatura d’aquest conveni vol millorar les eines i procediments per tal de preservar el medi natural i la protecció de la fauna, i posa de manifest la voluntat de les dues parts de cooperar en la preservació i manteniment del medi natural.

L’objectiu tant del Cos d’Agents Rurals com d’Endesa és establir les vies necessàries per tal d’identificar i resoldre de la manera més àgil i eficient possible les eventuals incidències que puguin sorgir en els indrets on l’empresa disposa de concessions i instal·lacions destinades a la producció hidroelèctrica. Es defineixen d’aquesta manera les diferents operatives d’inspecció, vigilància, control i coordinació que repercuteixen a aquesta finalitat.

La companyia notificarà als Agents Rurals qualsevol incidència, tècnica o natural, que sigui susceptible d’afectar a la fauna o al medi ambient en general. De la mateixa manera, serà el Cos d’Agents Rurals qui notificarà a la companyia qualsevol afectació en el medi fluvial i que es pugui resoldre o minimitzar a través d’una gestió determinada d’una central de la companyia.

El director general dels Agents Rurals, Marc Costa, ha valorat com “un pas endavant” la signatura d’aquest conveni. “Pretenem reduir al mínim els riscos que pugui produir qualsevol alteració dels cabals dels rius a la fauna aqüícola”, ha sentenciat.

El conveni preveu la creació d’una comissió de seguiment i control formada per representants de les dues parts que vetllarà per al compliment d’aquest acord i que estudiarà i gestionarà les diferents mesures que d’aquesta col·laboració se’n puguin derivar.

Foto després de la signatura del conveni a l'Embassament de la Torrassa
Anna Servent, cap de l'Àrea Regional del Pirineu; Isabel Buesa, directora general d'Endesa a Catalunya; Marc Costa, director general dels Agents Rurals; Maria Ordoñez, responsable de la UPH Ebre - Pirineus; i Toni Mur, Inspector en Cap del Cos d'Agents Rurals.

4  

Imatges

Foto després de la signatura a l'embassament de la Torrassa (Pallars Sobirà)

Foto després de la signatura a l'embassament de la Torrassa (Pallars Sobirà) 3396

Foto amb el conveni a la Central Hidroelèctrica d'Espot - Torrassa

Foto amb el conveni a la Central Hidroelèctrica d'Espot - Torrassa 2273

Foto del moment de la signatura del conveni

Foto del moment de la signatura del conveni 2173

Visita a la central hidroelèctrica d'Espot - Torrassa

Visita a la central hidroelèctrica d'Espot - Torrassa 1953