Drets Socials

SIE

Els nous serveis per atendre dones en situació de violència masclista i els seus fills i filles s'ubicaran a Terrassa, Figueres i Sant Boi de Llobregat

Amb l'obertura d'aquests 3 nous Serveis d'Intervenció Especialitzada, es dupliquen en un any el nombre de recursos, passant de 8 SIE a principis de 2019 a 16 a finals de 2020

query_builder   1 juliol 2020 11:32

event_note Nota de premsa

Els nous serveis per atendre dones en situació de violència masclista i els seus fills i filles s'ubicaran a Terrassa, Figueres i Sant Boi de Llobregat

Amb l'obertura d'aquests 3 nous Serveis d'Intervenció Especialitzada, es dupliquen en un any el nombre de recursos, passant de 8 SIE a principis de 2019 a 16 a finals de 2020

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies obrirà 3 nous Serveis d’Intervenció Especialitzada (SIE), que ofereixen atenció integral durant el procés de recuperació i reparació a dones en situació de violència masclista i també a les seves filles i fills a càrrec. Els 3 nous SIE estaran ubicats a Figueres (Alt Empordà), Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat) i Terrassa (Vallès Occidental) i està previst que entrin en funcionament el proper mes d’octubre. Amb l’obertura d’aquests 3 nous serveis, es dupliquen en un any el nombre de recursos, passant de 8 SIE a principis de 2019 a 16 a finals de 2020.

Actualment a Catalunya hi ha 13 SIE a Catalunya. El mes de febrer d’aquest any van entrar en funcionament 5 SIE nous (Barcelonès Nord, Vilanova i la Geltrú, Catalunya Central-Manresa, Granollers, Sabadell), que es van afegir als 8 existents l’any 2019 (Baix Llobregat, Mataró, Catalunya Central-Igualada, Gironès, Tarragona, Terres de l’Ebre, Lleida i Alt Pirineu)

SIE Terrassa. En el marc de la comarca del Vallès Occidental aquest SIE s’afegirà al que es va inaugurar el passat mes de febrer a Sabadell. A part d’atendre totes les dones i fills i filles de Terrassa que ho necessitin, entre els SIE de Sabadell i Terrassa, cobriran les necessitats del Vallès Occidental amb criteris de proximitat i accessibilitat.

SIE Figueres. Aquest SIE atendrà totes les dones i els seus fills i files de l’Alt Empordà i la Garrotxa. Entre aquest SIE i el que ja existeix a Salt cobriran la totalitat de la demarcació de Girona.

SIE Sant Boi. A la comarca del Baix Llobregat, aquest SIE s’afegeix al que ja existeix a Sant Feliu de Llobregat. Aquest SIE cobrirà especialment la Zona Centre de la comarca (Sant Boi, Cornellà, Esplugues, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern) i juntament amb el Serveis d’Intervenció Especialitzada de Sant Feliu, cobrirà les zones més perifèriques de la comarca: el Nord (Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca, Sant Esteve de Sesrovires) i el Delta (Begues, Castelldefels, El Prat, Gavà, Sant Climent de Llobregat i Viladecans).

Des que va començar el 2020 els Serveis d’Intervenció Especialitzada han atès setmanalment una mitjana de 850 dones i 175 filles i fills i han realitzat més de 1100 intervencions d’urgència. També han fet més de 1000 coordinacions i reunions amb la xarxa especialitzada del territori, a més de les actuacions relacionades amb la sensibilització, prevenció i detecció de les violències masclistes, i  de la seva participació en els circuits per l’abordatge de la violència masclista dels diferents territoris.

Els SIE ofereixen un servei gratuït d’atenció integral i recursos en el procés de recuperació i reparació a les dones que en situació de violència masclista, i també als seus fills i filles. L’equipament té com a objectius principals oferir informació de qualitat sobre els recursos de la xarxa; proporcionar una atenció social i terapèutica especialitzada i continuada; adequar el model d'intervenció social, legal i terapèutic al procés de les dones que han patit o pateixen violència masclista; potenciar programes de prevenció, assistència i reparació com: el programa d’acollida, d’atenció social, d’atenció psicològica per a dones, d’atenció psicològica infantil i juvenil, d’atenció jurídica, d’atenció socioeducativa o de mediació intercultural i treballar coordinadament amb els serveis externs, atenent el procés específic de cadascuna de les dones.

L'accés a aquest servei es fa per iniciativa de les pròpies dones o a través de la xarxa d'atenció i recuperació integral per a dones en situació de violència, els serveis de salut d'atenció primària, els serveis socials i les organitzacions i grups de dones.

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia