Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El Departament d'Agricultura resol les sol·licituds d'ajut a les activitats de demostració de la convocatòria 2019 per un import d'1,5M €

query_builder   3 juliol 2020 09:59

event_note Nota de premsa

El Departament d'Agricultura resol les sol·licituds d'ajut a les activitats de demostració de la convocatòria 2019 per un import d'1,5M €

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya ha resolt les sol·licituds d’ajuts a les activitats de demostració de Transferència Tecnològica, convocats mitjançant l’Ordre ARP/1575/2019, de 3 de juny de 2019. S’ha aprovat un total de 52 sol·licituds per un import d’1.500.000 euros.

Aquests ajuts estan previstos en l’operació 01.02.01 del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya 2014-2020, i compten amb una dotació total de 5 milions d’€ per a tot el període de programació, cofinançats en un 57% pels pressupostos del DARP, i el 43% restant l’aporta el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural.

Els projectes concedits en l’esmentada convocatòria presenten temàtiques molt diverses com són els mètodes i tecnologies per a combatre els efectes de la replantació en pomeres, les estratègies de mitigació de la sequera en la producció de blat fariner, la producció de porcs amb la cua sencera com a producció viable, l’ús de la biodiversitat de bràssiques en la cadena de valor de l'agricultura ecològica, i la millora de processos alimentaris mitjançant l'ús de la tecnologia de polsos elèctrics de moderada intensitat, entre altres.

Es tracta de la tercera convocatòria d’aquests ajuts, dels que ja s’ha aprovat un total de 148 projectes. D’aquests 148 projectes, 37 han finalitzat, i 59 estan en procés de finalització. Es pot consultar els resultats generats, guies, manuals, fitxes, vídeos, i altres materials editats a través del cercador de la xarxa-icat.

Els ajuts a les activitats de demostració tenen com a objectiu el suport a la transferència de coneixements tècnics i de gestió adaptats a les realitats territorials i sectorials dels sectors agrícola, ramader, forestal i agroalimentari de Catalunya mitjançant la realització d’activitats de demostració, tals com projectes demostratius, parcel·les experimentals, plantes i instal·lacions pilot, camps d’assaig, i itineraris demostratius. En  poden ser beneficiaris les universitats, els centres de recerca, els centres tecnològics i/o els centres de la xarxa TECNIO de Catalunya, i entitats vinculades a les universitats, que tinguin com objecte la recerca.

Aquesta línia d’ajuts, juntament  amb la de cooperació per a la innovació, ha demostrat ser una eina molt potent pel que fa a la col·laboració i la transferència des del món de la recerca al sector productor i a la indústria agroalimentària. En el marc europeu, Catalunya ocupa una posició molt destacada quant a nombre de projectes de transferència-innovació del sector agroalimentari.

Val a dir que la resolució es pot consultar a través del Tauler Electrònic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya. Més informació en l’espai Xarxa-i.cat. 

 

També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat

1  

Fitxers adjunts

Comunicat de premsa

Comunicat de premsa
PDF | 78

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia