President

Coreco

El president Torra presenta al Consell del Diàleg Social els objectius de la Coreco perquè participi en l'elaboració del Pla de Reactivació Econòmica

query_builder   3 juliol 2020 14:24

event_note Nota de premsa

El president Torra presenta al Consell del Diàleg Social els objectius de la Coreco perquè participi en l'elaboració del Pla de Reactivació Econòmica

  • En la reunió s’ha aprovat un pla de 1,5M€ en préstecs bonificats als autònoms i empreses del sector primari més afectats per la Covid-19
  • També s’ha donat llum verda a una línia d’ajuts per valor de 5 milions d’euros al lloguer de famílies amb dificultats econòmiques sobrevingudes per la Covid-19
El president durant la reunió. Autor: Jordi Bedmar
El president durant la reunió. Autor: Jordi Bedmar

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha presidit aquest matí la novena reunió de la Comissió per a la reactivació econòmica i protecció social com a conseqüència de la crisi de la Covid-19, en la qual també hi ha participat el Consell del Diàleg Social.

La Comissió ha presentat al Consell les línies bàsiques de l’estructura del Pla de Reactivació que s’està elaborant amb l’objectiu d’escoltar les propostes i aportacions del Consell de Diàleg Social i fer-los partícips en l’elaboració del document final, abans de la seva aprovació, i en el seguiment, un cop s’executi. Aquest format es repetirà en les properes reunions, on s’anirà convidant els principals agents socioeconòmics de Catalunya per tal d’implicar-los també en el Pla.  

En la reunió, a més, s’ha aprovat un pla de xoc per un import de 1,5M€ que permetrà posar a disposició de les explotacions agràries més afectades per la crisi sanitària de la Covid-19 línies de crèdit amb condicions avantatjoses. També s’ha donat llum verda a destinar 5 milions d’euros del Fons de contingència de la Generalitat a la línia d’ajuts al pagament del lloguer destinats a famílies amb problemes econòmics ocasionats per la pandèmia del coronavirus.

 

Préstecs bonificats als autònoms i empreses del sector primari més afectats per la Covid-19

La Coreco ha aprovat avui un pla de xoc que permetrà posar a disposició de les explotacions agràries més afectades per la crisi sanitària de la COVID-19 línies de crèdit amb condicions avantatjoses per un import de 1,5M€.

Entre els sectors que s’hi podran acollir hi ha els productors de flors i plantes, els d’aviram, carn de conill i les hípiques que han hagut de deixar de fer activitats i han de seguir alimentant als cavalls.

El pla consistirà, d’una banda, en línies de crèdit en condicions avantatjoses que s’articularan a través de l’Institut Català de Finances (ICF). Els interessos seran bonificats íntegrament pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, amb 1,5M€ de fons propis. Aquests préstecs seran a cinc anys, amb una carència d’un any, a euríbor +3%, amb un capital entre 15.000 i 100.000 €.

D’altra banda, també hi haurà la possibilitat de fer la sol·licitud del préstec a l’ICF, amb un tram límit de 20 M€, que comptarà amb la garantia del 80% del risc per part del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda.

S’hi podran acollir aquelles explotacions agràries que justifiquin que han tingut unes pèrdues de facturació superiors al 50% durant els mesos de març, abril i maig de 2020 en comparació amb el mateix període de 2019.

5 milions d’euros d’ajuts al lloguer

D’altra banda, en el marc de la Coreco també s’ha donat llum verda a destinar 5 milions d’euros a la línia d’ajuts al lloguer de famílies amb dificultats econòmiques  sobrevingudes per la crisi de la Covid-19. Aquest diners, que provenen de fons propis de la Generalitat, serviran per poder atendre més sol·licituds ja presentades del que permetrien els 14,5 milions d’euros inicials que va destinar l’estat espanyol a Catalunya.

La subvenció s’adreça a famílies arrendatàries que es trobin en situació d’atur, Expedient Temporal de Regulació d’Ocupació (ERTO), o que hagin vist reduïda la seva jornada de treball de manera que els suposi una pèrdua d’ingressos. L’ajut que es concedirà serà directe i s’haurà de destinar o bé a pagar la quota mensual del lloguer o bé a cancel·lar els microcrèdits que la família hagi demanat.

L’ajut es pot concedir per un màxim de 6 mensualitats de la renda de lloguer, des d’abril a setembre de l’any 2020, i per un import màxim mensual que varia segons la ubicació de l’habitatge.

1  

Imatges

Reunió de la Coreco

Reunió de la Coreco 2229

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia