Servei Català de Trànsit

sct

El Servei Català de Trànsit i Anesdor reprenen les sessions del programa Formació 3.0

El programa formatiu per a millorar la conducció i la seguretat dels motoristes s'allargarà fins al mes d'octubre

query_builder   4 juliol 2020 18:10

event_note Nota de premsa

El Servei Català de Trànsit i Anesdor reprenen les sessions del programa Formació 3.0

El programa formatiu per a millorar la conducció i la seguretat dels motoristes s'allargarà fins al mes d'octubre

sct

El Servei Català de Trànsit (SCT) i ANESDOR (Associació Nacional d’Empreses del Sector de les Dues Rodes) han reprès aquest cap de setmana les sessions de la sisena edició del programa Formació 3.0 que s’allargarà fins al proper mes d’octubre. Es tracta de jornades dirigides als conductors de motocicletes que vulguin millorar la seva tècnica de conducció, augmentant alhora la seva seguretat. La formació compta amb la col·laboració dels Mossos d’Esquadra, tant per al desenvolupament de la sessió com per a la localització de l’espai adequat

El director del Servei Català de Trànsit, Juli Gendrau, ha assistit a l’activitat d’avui dissabte 4 de juliol programada a la BV-2115 a Castellet i la Gornal i ha destacat “la bona acollida i la utilitat del Formació 3.0, i la necessitat de continuar formant fins i tot els que sempre han portat moto, perquè els col·lectius vulnerables ens preocupen, i més els motoristes, perquè la seva accidentalitat no acaba de disminuir tant com passa amb altres col·lectius".

El titular de Trànsit també ha fet referència a la situació actual i ha remarcat: "just en aquest moment després del confinament, quan la gent té moltes ganes d'anar en moto, és important que enviem un missatge de conscienciació i de necessitat de formació; venim d'unes setmanes en què hi havia una falsa sensació de seguretat perquè hi havia menys circulació i ara hem d'estar més atents perquè està tornant el trànsit".

A l’acte també hi assistit el secretari general d’ANESDOR, José María Riaño que ha afegit: "amb la nova normalitat hi ha coses que no es poden fer, però anar en moto sí; per això, adaptant l'activitat a les noves condicions de seguretat sanitària, volem seguir tirant endavant aquesta formació". Riaño també ha volgut insistir en el fet que “és important que la gent s'adoni dels avantatges de fer aquesta formació gratuïta, necessària també després d'anys que s'hagin tret el permís de conduir".

 

En què consisteix l’activitat

Els motoristes que vulguin realitzar aquesta activitat formativa, que és de caràcter gratuït, faran un recorregut amb la seva motocicleta d’uns quinze minuts, acompanyats i enregistrats pels instructors de la formació. Finalitzats els recorreguts, es visualitzaran les imatges i es comentaran els detalls que puguin millorar la conducció del motorista participant per tal de garantir al màxim la seva seguretat. Quan s’acaba l’activitat, l’interessat rebrà la gravació i un full amb deu punts sobre l’estat tècnic de la motocicleta.

En totes les sessions formatives previstes s’implantaran mesures preventives per garantir la seguretat dels formadors i dels participants enfront la Covid-19.

        
Els 5 errors més freqüents detectats en edicions anteriors

Amb la Formació 3.0, es pretén identificar i corregir, amb l’assessorament de conductors especialitzats, els errors dels motoristes a fi de millorar la seva tècnica. Els errors més comuns que cometen els motoristes són:

  1. Velocitat poc adequada a l’entorn.
  2. Traçat incorrecte dels revolts.
  3. Desconeixement de la tècnica de frenada.
  4. Mal aprofitament de l’espai.
  5. Falta de manteniment del vehicle.

 

Sinistralitat dels motoristes

Enguany, fins al 3 de juliol, hi ha hagut 9 motoristes morts i 83 ferits greus a la xarxa viària interurbana, quan en el mateix període de l’any 2019 hi va haver 25 motoristes que van perdre la via i 151 ferits de gravetat.  

L’SCT considera prioritària la reducció dels percentatges de morts i ferits greus en el col·lectiu de motoristes i, d’acord amb el Pla de Seguretat Viària 2017-2019 i el Pla Estratègic 2014-2020, defensa l’educació i la formació en seguretat viària al llarg de tot el cicle vital. És en aquest marc que s’ofereix el programa de formació viària pràctica dels motoristes adults.


Properes sessions de la Formació 3.0 (veure infografia adjuntada)

1  

Imatges

PROPERES SESSIONS DEL FORMACIÓ 3.0

PROPERES SESSIONS DEL FORMACIÓ 3.0 414

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia