President

Visita Fundació Catalonia

President Torra: "El Pacte Nacional pels drets de les persones amb Discapacitat té una importància cabdal i serà un gran pas cap a una societat més justa"

query_builder   6 juliol 2020 13:57

event_note Nota de premsa

President Torra: "El Pacte Nacional pels drets de les persones amb Discapacitat té una importància cabdal i serà un gran pas cap a una societat més justa"

El president visitant un dels espais del centre. Autor: Rubén Moreno
El president visitant un dels espais del centre. Autor: Rubén Moreno
  •  El cap de l’Executiu ha visitat aquest matí les instal·lacions de la Fundació Catalònia Creactiva a Cerdanyola, que atén més mil persones amb discapacitat intel·lectual, trastorns de conducta, malaltia mental afegida i risc d’exclusió
  •  Aquesta entitat ha estat la primera sense ànim de lucre a Catalunya i a l’estat espanyol que ha obtingut la certificació “Global Safe Site de Bureau Veritas”, que acredita que els seus centres compleixen amb les directrius establertes des del Ministeri de Sanitat per minimitzar els riscos derivats de la Covid-19
  •  Respecte els brots de la Covid-19, el president ha manifestat que “ens hem preparat per donar-hi resposta, de moment estan controlats i s’estan seguint intensament”

 

 El president de la Generalitat, Quim Torra, ha remarcat la importància “cabdal” del Pacte Nacional pels drets de les persones amb Discapacitat, perquè és “un pacte plural, divers, que suma sensibilitats diferents, i que serà un gran pas endavant cap a una societat més justa que sap tractar diferent a qui és diferent”. El cap de l’Executiu ho ha explicat durant una visita, aquest matí, a les instal·lacions de la Fundació Catalònia Creactiva a Cerdanyola, on ha lamentat que la situació sanitària causada per la pandèmia de la Covid-19 hagi endarrerit el Pacte, i ha posat de manifest que el seu Executiu dóna suport a totes les iniciatives del país que tracten amb persones amb discapacitat.  

Respecte la situació sanitària, el president ha llençat un missatge de tranquil·litat a la ciutadania, ja que l’Executiu s’ha preparat per fer-hi front, però també ha insistit en les mesures de precaució “perquè el virus encara està molt present entre nosaltres”. En aquest sentit, ha fet referència al brot del Segrià, i ha deixat clar que, “de moment, tots els brots que hi ha al país estan controlats i s’estan seguint intensament”. Tot i així, ha recordat que els brots poden succeir a altres llocs del país “i hem de ser capaços de respondre, seguint el criteri dels experts i amb la voluntat de superar aquestes crisis, aplicant en cada moment les solucions que millor ens permetin poder anar tirant endavant”.

Durant la visita, el president s’ha reunit amb el president del Patronat de la Fundació Catalònia Creactiva, Vicente Conca, i el director general de la Fundació, Dr. Joaquim Serrahima. Aquesta entitat, formada per la Fundació Privada pro Persones amb Discapacitat Intel·lectual Catalònia i la Fundació Sant Jordi Catalònia, gestiona 19 centres, té vuit-cents treballadors i atén més de mil persones amb discapacitat intel·lectual, trastorns de conducta, malaltia mental afegida i risc d’exclusió.

Aquesta fundació, que treballa amb un model d’atenció centrat en la persona, actiu, obert i inclusiu, ha obtingut la certificació Global Safe Site de Bureau Veritas”, que acredita que els seus centres compleixen amb les directrius establertes des del Ministeri de Sanitat, en matèria preventiva, per minimitzar els riscos derivats de la Covid-19. Es tracta de la primera entitat sense ànim de lucre a Catalunya i a l’estat espanyol que ha aconseguit aquest segell.

4  

Imatges

Foto 1

Foto 1 1462

Foto 2

Foto 2 1498

Foto 3

Foto 3 1261

Foto 4

Foto 4 1611

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia