Direcció General de Comunicació

Carretera

El Govern destinarà 1,5 milions d'euros a dues actuacions d'estabilització de talussos a l'N-II al Maresme i a la BV-2041 a Begues

query_builder   7 juliol 2020 15:08

event_note Nota de premsa

El Govern destinarà 1,5 milions d'euros a dues actuacions d'estabilització de talussos a l'N-II al Maresme i a la BV-2041 a Begues

  • Els treballs consisteixen en la reparació dels desperfectes causats arran dels diversos episodis de pluges dels últims mesos

 

El Govern ha rebut la comunicació del Departament de Territori i Sostenibilitat de la declaració d’emergència de dues obres per reparar els danys causats pels diversos episodis de pluges dels últims mesos a les carreteres N-II entre Sant Pol de Mar i Calella (Maresme) i BV-2041, a Begues (Baix Llobregat). Els treballs, que sumen un import total d’1,5 milions d’euros consisteixen principalment en l’execució de mesures d’estabilització de talussos i de reparació dels trams de carretera afectats.

El Departament de Territori i Sostenibilitat té en execució els treballs de reparació del tram de la carretera BV-2041, a Begues, afectat per una esllavissada arran de les pluges caigudes a finals de l’abril passat. Aquesta actuació permetrà restablir totalment la circulació total a la principal via de comunicació del municipi, on actualment es treballa amb pas alternatiu.

Els treballs abasten un tram d’uns tres quilòmetres —entre els quilòmetres 5,5 i 8 — i comprenen tres punts d’actuació, amb tasques, segons cada cas, com: sanejament i reperfilat del talús; col·locació de malla metàl·lica de triple torsió i de geomalla; instal·lació de malla reforçada amb cables d’acer i ancoratges; tasques de neteja i restitució de barreres de seguretat. Les obres, que compten amb un pressupost de prop de 300.000 euros, van començar a principis de juny i conclouran a finals d’aquest mes.

L’altra actuació d’emergència comunicada avui al Govern correspon a les tasques per millorar l’estabilitat de nou talussos de l’N-II situats entre Sant Pol de Mar i Calella, on s’han produït diversos despreniments arran dels episodis de pluja dels últims mesos. L’obra començarà a mitjans d’aquest mes i té un pressupost d’1,2 milions d’euros i un termini d’execució de quatre mesos.

Els principals treballs inclosos en aquesta actuació són: sanejament dels talussos afectats, desbrossades i neteges de material, col·locació de malles de protecció, de malles antierosió, cables d’acer o ancoratges i formigó projectat.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia