Direcció General de Comunicació

Nomenaments

Nomenaments

query_builder   7 juliol 2020 15:09

event_note Nota de premsa

Nomenaments

Albert Lamarca i Marquès,  president de la Comissió Jurídica Assessora

 

Nascut a Barcelona l’any 1969.

 

Doctor en dret per la Universitat de Bolonya (1997) i llicenciat en dret (1993) i en història moderna (1995) per la Universitat de Barcelona.

 

És professor titular de dret civil a la Universitat Pompeu Fabra des de l’any 2002, amb acreditació de catedràtic d’universitat l’any 2010. Ha estat investigador visitant a les universitats de Bolonya, Cambridge, Cornell (Nova York) i al Max-Planck-Institut d’Hamburg.

 

És autor de més d’una seixantena de publicacions científiques sobre dret privat, entre llibres, articles de revista i capítols de llibre en obres col·lectives.

 

Ha estat vocal de la Comissió de Codificació de Catalunya i de l’Observatori de Dret Privat, ha participat activament en els treballs prelegislatius que han portat a l’aprovació del diferents llibres del Codi Civil de Catalunya, sobre el qual ha contribuït a l’aplicació i consolidació mitjançant estudis, comentaris sistemàtics, presentacions en congressos i jornades i formació de postgrau.

 

Ha estat investigador en projectes de recerca finançats en convocatòries competitives, tant de la Unió Europea com de la Generalitat de Catalunya i de l’Estat, sobre dret patrimonial i dret de família i successions. És membre del consell de redacció de la revista «InDret».

 

Agustí Cerrillo i Martínez, membre de la Comissió Jurídica Assessora

 

És catedràtic de Dret Administratiu a la Universitat Oberta de Catalunya. Doctor en Dret i llicenciat en Ciència Política i de l’Administració. Ha estat director dels Estudis de Dret i Ciència Política i, actualment, és el Síndic de Greuges de la UOC.

És coinvestigador principal del projecte “Retos jurídicos del uso de datos masivos para el fomento de la innovación y la buena administración a través de la inteligencia artificial” del Programa Estatal de I+D+i Orientada a los Retos de la Sociedad.


Ha investigat i publicat articles i monografies sobre l’administració digital, la transparència pública i la difusió i la reutilització d’informació pública a través d’Internet, l’ús de la intel·ligència artificial a les administracions públiques, la governança pública i la integritat pública i la prevenció de la corrupció en la contractació pública.

 

 

Esther Arroyo Amayuelas, membre de la Comissió Jurídica Assessora

 

És llicenciada en Dret (1989), Doctora en Dret (1998), Premi extraordinari de doctorat (1999), Professora Titular de Dret civil (2003) i Catedràtica d'Universitat (2019), sempre a la Universitat de Barcelona (UB).

 

Compta amb tres sexennis de recerca i cinc trams de docència, l’últim pels serveis a la UB prestats fins el 31 de desembre de 2016.

 

El 2002-2007 va obtenir un mòdul Jean Monnet de la Comissió Europea en règim de concurrència competitiva amb universitats de tota Europa. Durant els cursos acadèmics 2015-2018 i 2019-2022 ha estat i encara és titular d'una Càtedra Jean Monnet. Fellow del DAAD alemany (2003) i de la Fundació Alexander von Humboldt (2006-2007), des de 2010 és membre de l'European Law Institute, amb seu a Viena, per l’estudi i desenvolupament del Dret privat europeu. Va ser professora visitant de la Universitat Rovira i Virgili (1996-1998); i posteriorment ha estat convidada a altres universitats americanes, europees i asiàtiques.

 

Actualment, ensenya Dret civil i contractual europeu a la UB i també té un encàrrec docent a la Universitat de Münster. Coopera amb un projecte educatiu de Clínica Legal sobre habitatge i préstec hipotecari a la UB.

 

Des de la legislatura 2011-2012, és vocal de la Secció d’obligacions i contractes de la Comissió de Codificació de Catalunya. Integrant de el Grup Acquis, ha produït informes per al Parlament Europeu dins de l'Associació Trans Europe Experts (2012, 2015) i, anteriorment, com a membre de diferents equips internacionals (2003, 2007). Ha rebut dues vegades el Premi Miquel Casals Colldecarrera. Durant més de deu anys ha organitzat els continguts de la Crònica de Dret Privat europeu de la revista Anuario de Derecho Civil.

 

Les seves responsabilitats acadèmiques inclouen l'avaluació de projectes de recerca a nivell nacional i la revisió d'articles per a diferents revistes nacionals i internacionals. També ha estat assessora de la Comissió de Professors Lectors i professors col·laboradors en l'àmbit de les Ciències Socials de l'Agència per la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (2015-2019) i Membre de la Comissão Internacional Permanente d’Aconselhamento Científico del Centro d'Investigação Jurídico económico de la Universitat de Porto (des de 2018). Des 2014 coordina el Grup de Recerca Consolidat de Dret Civil Català a la UB.

 

Judith Gifreu i Font, membre de la Comissió Jurídica Assessora

 

Nascuda a Figueres l’any 1969.

 

Directora de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya del Departament de Territori i Sostenibilitat des del 2018. Llicenciada en Dret (1992), Màster en Dret (1995) i Màster en Gestió i Dret Local (1999) a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Estudis Superiors en urbanisme a la Bartlett School of Architecture and Planning (UCL, Universitat de Londres, 1993-1994).

 

Doctora en Dret (2001) amb la tesi “Las regiones frente a la Unión Europea de los Estados pequeños. La irreversible regionalización de los Estados grandes: el ejemplo del Reino Unido”. Professora titular de Dret Administratiu del Departament de Dret Públic i Ciències Historicojurídiques de la UAB.

 

Ha fet estades de recerca en diverses universitats estrangeres, entre les quals la Facultat de Dret de la Universitat de Londres (Regne Unit); l’Institut de Federalisme de la Universitat de Fribourg (Suïssa); la Facultat de Ciències Polítiques de la Universitat de Pàdua (Itàlia); la Facultat de Ciències Jurídiques de la Universitat del Salento (Itàlia) i la Universitat de Califòrnia-Berkeley (EUA). Autora de més d’un centenar de contribucions científiques entre llibres, capítols de llibres i articles especialitzats.

 

Ha estat presidenta de la Comissió de Control de les Consultes Populars no Referendàries per elecció dels seus membres (2016-2018), directora de la Càtedra Enric Prat de la Riba d’Estudis Jurídics Locals de la UAB (2009-2019) i Directora del Congrés Internacional XI International Urban Law Congress. Architectural heritage, sites & landscapes seized by urban law. AIDRU de Barcelona (2017). Ha estat directora de diverses col·leccions editorials, directora acadèmica de jornades, cursos, diplomatures de postgrau i màsters organitzats per diferents entitats, i directora de tesis doctorals i treballs d’investigació de tercer cicle i formació continuada, entre altres.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia