HC Buch
El conseller d’Interior, Miquel Buch ha destacat avui, en relació a la gestió de la Covid 19, que “si bé al principi de la pandèmia ens va costar molt gestionar-ho vam capgirar la situació i ara mateix ja estem analitzant què hem de fer si ens torna a venir”.

El conseller ha fet aquestes declaracions durant una interpel·lació del grup parlamentari PSC-Units, al Parlament de Catalunya.

Una vegada més, Buch ha explicat que “quan aquest país havia pres decisions difícils i complexes i fins i tot gens fàcils d’explicar per la gestió de la covid 19, mentre altres comunitats autònomes que estaven pitjor que Catalunya no les prenien, ens van prendre les competències”.

En aquest sentit el titular d’Interior ha posat en valor que “aquest país té tot el dret d’autogovernar-se i ens ha costat molts anys i esforços aconseguir les competències, però ens les van manllevar i ens van subordinar”.

En resposta al diputat, el conseller ha explicat que el departament d’Interior no decidia quines residències havien de desinfectar els Bombers sinó que el PROCICAT, és un pla per donar suport a l'autoritat sanitària de Catalunya, “per tant des del departament d’Interior hem seguit permanentment les instruccions del departament de Salut que establia quines residències calia desinfectar, fossin públiques o privades”. “Darrera de les infeccions hi ha persones, tinguin un elevat nivell adquisitiu o no” ha afegit.

Interpel·lat també sobre la coordinació dels cossos policials, Buch ha recordat que el reial decret de l’estat d’alarma va establir que els cossos de policia autonòmics i les policies locals quedaven a les ordres del ministeri de l’Interior, i dirigint-se al diputat li ha explicat que “si la coordinació de les policies locals no ha anat bé no és culpa dels Mossos ni del departament d’Interior”. “Si les policies locals estaven descoordinades el responsable últim és el Gobierno de Espanya” ha dit.