• El cap de l’Executiu ha participat a la campanya Mulla’t per l’esclerosi múltiple, amb una capbussada solidària al Club Natació Atlètic Barceloneta
El president, fent declaracions als mitjans. Autor: Jordi Bedmar
El president, fent declaracions als mitjans. Autor: Jordi Bedmar

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha donat aquest matí un missatge de “serenitat i tranquil·litat, però alhora d’alerta” davant la Covid-19, perquè la situació “serà complicada, no avui o demà, sinó al llarg dels propers mesos”. Per aquest motiu ha demanat “l’exercici màxim de solidaritat: protegim-nos tots per protegir els altres”.

El cap de l’Executiu ha explicat que avui s’han reunit una part dels membres del Govern i el delegat de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, per analitzar la situació a aquesta ciutat i al Segrià. I ha assegurat que “el Govern prendrà totes les decisions que calgui, sempre atenent als criteris dels experts i els científics”. I ha remarcat que “cada vegada que a algun lloc del país passi un rebrot que excedeixi els límits, el Govern actuarà”.

En aquest sentit, Quim Torra ha posat de relleu que la decisió del Govern de Catalunya de fer obligatori l’ús de la mascareta també l’han adoptat els governs de les Illes Balears, Andalusia o Extremadura. “Per tant, no sembla que fos una mala decisió, al contrari, una vegada més ens vam avançar a altres decisions que s’han fet”, ha reblat.

El cap del Govern ha fet aquestes declaracions després de participar per tercer any consecutiu en la campanya Mulla’t per l’esclerosi múltiple, amb una capbussada solidària al Club Natació Atlètic Barceloneta. Quim Torra ha assenyalat que la solidaritat és “el millor dels valors dels catalans” i el Mulla’t, ha dit, “n’és un exemple”. Aquesta iniciativa, ha afegit, permet “fer visible una malaltia que té moltes conseqüències per a les persones que la pateixen i per a les seves famílies, però que avui hem vist amb quin coratge i quina força volen tirar endavant”.

A més de l’acte central, que s’ha fet al Club Natació Atlètic Barceloneta, el Mulla’t se celebrarà a prop de 150 piscines durant l’estiu. Són les que poden seguir les mesures de seguretat i higiene que marquen les autoritats sanitàries davant la pandèmia de la Covid-19. Moltes piscines han optat per fer un Mulla’t on-line o presencial al llarg del juliol o l’agost. Des de la Fundació es destaca la importància que tothom es pugui mullar en un context com l’actual, sigui virtualment o presencialment, així com el pes que té la campanya per sensibilitzar la societat sobre l’esclerosi múltiple en temps de la Covid-19. Els fons recaptats es destinaran a la recerca i a garantir els serveis d’acompanyament, rehabilitació i formació per a les persones amb esclerosi múltiple.

2  

Imatges

Capbussada Mulla't

Capbussada Mulla't 1403

Declaracions

Declaracions 1168