Direcció General de Comunicació

cooperacio

El Govern aprova un Pla Anual de Cooperació al Desenvolupament 2020 adaptat a la Covid-19

query_builder   14 juliol 2020 15:33

event_note Nota de premsa

El Govern aprova un Pla Anual de Cooperació al Desenvolupament 2020 adaptat a la Covid-19

  • És el primer pla que s’emmarca totalment en les línies establertes pel Pla Director de Cooperació 2019-2020, d’acord amb l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)

 

El Govern ha aprovat el Pla Anual de Cooperació al Desenvolupament 2020, que adapta les actuacions previstes a les necessitats provocades per l’emergència sanitària de la Covid-19, d’acord amb les comunitats beneficiades i les contraparts dels projectes.

 

Aquest Pla és el primer que s’emmarca totalment en les línies establertes pel Pla Director de Cooperació 2019-2020, d’acord amb l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Les bases principals són l’Enfocament de Gènere i Basat en Drets Humans (EGiBDH), la coherència de polítiques, l’avaluació estratègica i operativa, la gestió i tractament de les dades i la incorporació de les tecnologies digitals. El Pla aposta per potenciar la governança multinivell i multilateral internacional, per coordinar les actuacions a nivell global. A més, traspassa el concepte tradicional d’Ajut Oficial al Desenvolupament i defensa la necessitat d’una Inversió Pública Global per garantir la sostenibilitat ambiental, econòmica i social del planeta.

 

El Govern gestiona l’aportació de Catalunya al desenvolupament global per mitjà de diferents instruments i estratègies. D’una banda, implica tots els departaments de la Generalitat amb l’objectiu d’avançar en la coherència de les polítiques públiques, d’acord amb el Pla Nacional per a l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), que inclou mesures a Catalunya i arreu del món. A més, participa com a sòcia d’altres governs i entitats en projectes europeus i internacionals, posicionant Catalunya com a referent internacional i fent del compromís per un món millor una excel·lent carta de presentació.

 

Alhora, el Govern continua treballant en l’establiment d’acords entre governs per assessorar en el disseny i la implementació de polítiques públiques de sectors on Catalunya aporta experiència, i també en la participació en projectes d’organismes i institucions de les Nacions Unides, com ara el PNUD al Líban, UNICEF a Síria, i UNRWUA i ACNUR en diferents països. A més, fomenta aliances i partenariats per formar part de moviments i xarxes internacionals d’incidència política i social.

 

El suport a la governança global es complementa amb l’enfortiment de la governança local-regional d’acord amb el principi de subsidiarietat, per la seva capacitat transformadora en defensa dels drets humans, la construcció de pau i els valors del bé públic com a garant del benestar de totes les persones, sense deixar ningú enrere. En aquest marc treballa conjuntament amb administracions locals, com ara el Consell Regional de Tànger-Tetuan-Al-Hoceima (Marroc), o la Direcció Provincial de Salut d’Inhambane (Moçambic).

 

El Pla a més preveu una convocatòria per a projectes de cooperació al desenvolupament i una altra per a educació per al desenvolupament, així com una convocatòria del Comitè Català d’Acció Humanitària per l’emergència sanitària de la Covid-19, amb l’objectiu de donar suport al sector i a la societat civil organitzada, principalment ONG i entitats catalanes per al desenvolupament de projectes de cooperació, cultura de pau, enfortiment dels valors democràtics i formació d’una ciutadania global conscient dels reptes mundials.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia