Direcció General de Comunicació

Mobilitat

El Govern aprova el Pla director de Mobilitat 2020-2025 de l'àrea de Barcelona

query_builder   14 juliol 2020 15:31

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el Pla director de Mobilitat 2020-2025 de l'àrea de Barcelona

  • El document incorpora les comarques de l’Anoia, el Bages, el Berguedà, el Moianès i Osona

 

El Govern ha aprovat el Pla director de mobilitat del Sistema Integrat de Mobilitat Metropolitana de Barcelona (SIMMB) per al període 2020-2025. L’àmbit territorial del SIMMB inclou dotze comarques: Alt Penedès, Anoia, Bages, Baix Llobregat, Barcelonès, Berguedà, Garraf, Maresme, Moianès, Osona, Vallès Occidental i Vallès Oriental.

 

La Llei de mobilitat que va aprovar el Parlament de Catalunya el 2003 establia que es disposés d’un pla director de mobilitat per a cada àmbit territorial, amb el propòsit de fixar unes directrius comunes per a aquell territori, les quals s’havien de desplegar en els plans de mobilitat urbana que elaboren els ajuntaments i altres ens locals. D’altra banda, encarregava a les autoritats territorials de mobilitat la seva elaboració, per bé que la competència per a aprovar-los és del govern.

 

Aquest és el tercer pla director de mobilitat que s’elabora en l’àmbit de l’ATM de l’àrea de Barcelona. El primer va ser per al període 2008-2012, el segon per al període 2013-2018 —que es va prorrogar un any més — i el tercer correspon al període 2020-2025. Els dos anteriors abastaven la Regió Metropolitana de Barcelona. Aquest tercer ha incorporat l’Anoia, el Bages, el Berguedà, el Moianès i Osona perquè, actualment, aquest és l’àmbit propi d’actuació de l’ATM de Barcelona.

 

El pla compta amb 10 eixos d’actuació que responen a 5 objectius estratègics:

 

  • Una mobilitat saludable i sostenible.
  • Una mobilitat eficient i productiva.
  • Una mobilitat segura i fiable.
  • Una mobilitat inclusiva i equitativa.
  • Una mobilitat intel·ligent i digital.

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia