Direcció General de Comunicació

Estudiants

El Govern modifica els Estatuts de l'Escola Superior de Comerç Internacional (ESCI)

query_builder   14 juliol 2020 15:30

event_note Nota de premsa

El Govern modifica els Estatuts de l'Escola Superior de Comerç Internacional (ESCI)

  • Amb aquest acord, l’Executiu convalida la modificació dels Estatuts aprovada pel Patronat del consorci, que adapta la institució a la normativa vigent per donar cabuda a entitats com la Cambra de Comerç de Barcelona o Pimec, i que formalitza l’adscripció de l’Escola a la UPF

 

El Consell Executiu ha aprovat modificar els Estatuts de l’Escola Superior de Comerç Internacional (ESCI). Amb aquest acord, el Govern de la Generalitat convalida el canvi dels Estatuts aprovat pel Patronat d’aquest consorci, constituït el 1993 i dedicat a la promoció dels estudis de comerç.

 

Els nous estatuts adapten legalment el consorci ESCI a la normativa vigent (concretament a la L40/2015), i formalitzen l’adscripció de l’Escola a la Universitat Pompeu Fabra (UFP). Així mateix, incorporen la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Barcelona; el Consell General de Cambres de Catalunya i PIMEC, Petita i Mitjana Empresa de Catalunya, com a institucions consorciades, i estableixen que el rector de la UPF ocuparà la presidència de l’entitat.

 

D’altra banda, es redueix presència de l’Administració de la Generalitat de Catalunya a l’àmbit del comerç i de la internacionalització de l’empresa catalana i es modifica el procés d’elecció d’alguns òrgans de govern, com el director o el gerent del consorci. També fa altres modificacions d’organització i de funcionament per tal de millorar-ne la gestió.

 

L’Escola Superior de Comerç Internacional (ESCI) té com a objectiu la promoció dels estudis de comerç internacional a Catalunya i l'exercici d'activitats docents en aquesta matèria, així com la realització de jornades, seminaris i conferències en el camp dels negocis internacionals i la prestació de serveis de formació i recerca dins de l'àrea internacional de l'empresa.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia