Direcció General de Comunicació

pressupostos

El Govern aprova ampliar en 1.230 milions d'euros els pressupostos de la Generalitat per al 2020

query_builder   14 juliol 2020 15:27

event_note Nota de premsa

El Govern aprova ampliar en 1.230 milions d'euros els pressupostos de la Generalitat per al 2020

  • S’incrementa la dotació del fons de contingència a través d’una generació de crèdit a càrrec del fons Covid-19 estatal
  • Des del fons de contingència s’aniran transferint recursos als departaments en funció de les necessitats

El Govern ha aprovat avui augmentar en 1.230 milions d’euros els pressupostos de la Generalitat per a l’any 2020. Aquesta modificació dels comptes públics es fa a càrrec del primer tram del fons Covid-19 estatal creat per finançar l’impacte extraordinari de la pandèmia en els pressupostos dels territoris.

La normativa vigent estableix que, per tal d’incorporar nous ingressos als comptes públics, s’han de generar els corresponents crèdits pressupostaris de despesa per un import equivalent. Per aquesta raó, el Govern de la Generalitat aprova avui una generació de crèdit per valor de 1.230 milions d’euros, que es destinaran a una nova partida creada a l’efecte en el capítol pressupostari del fons de contingència. Des d’allà s’aniran transferint recursos als diferents departaments en funció de les seves necessitats.

Aquesta generació de crèdit permetrà, d’una banda, reposar els recursos d’aquells departaments que en els darrers mesos han hagut d’avançar una part important del seu pressupost anual per cobrir despeses d’emergència derivades de la Covid-19. De l’altra, atendre les noves necessitats urgents i inajornables que es vagin produint, així com també cobrir la pèrdua d'ingressos de la Generalitat que ha afectat notablement àmbits com el del transport públic.

L’import generat s’haurà d’ajustar a l’assignació definitiva que autoritzi el Ministeri d’Hisenda per a Catalunya d’acord amb els criteris establerts al Real Decret Llei 22/2020, de 16 de juliol, pel qual es regula la creació del Fons Covid-19 i s’estableix les regles relatives a la seva distribució i lliurament.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia